LATEST NEWS

- News from the industry

Berghs och Svensk Form skapar designutbildning

Så att designnationen Sverige växer in i framtiden
Under januari 2025 startar den nya designutbildningen "Certified Design Buyer" som utvecklats av Berghs tillsammans med Svensk Form. Utbildningen är ämnad för personer som idag arbetar med att köpa design och designtjänster inom kommuner, regioner, myndigheter och företag. Ett av de övergripande målen är att stärka designsverige på beställarsidan så att designnationen Sverige växer in i framtiden. Utbildningen ska säkerställa att vi inte bara designar bättre - utan också beställer rätt saker vid rätt tillfälle och använder dem på rätt sätt.

Utbildningen riktar sig både till näringslivet och det offentliga Sverige. En kursdeltagare kan lika gärna komma från en kommun i mellansverige som ett företag som producerar och säljer t ex solstolar. Denna utbildning ger deltagarna insikter och kunskap om kvalitetsdesign, förståelse för allt från EUs nya direktiv om produktpass och hållbarhet till omvärldsanalys, samt att vi integrerar kommunikation och PR som en röd tråd genom programmet.

Initiativet till utbildningen togs under våren 2024 av två av de främsta profilerna inom design i Sverige: Frida Ramstedt, Trendenser och Stefan Nilsson, Trendstefan.

- "Vi ser att Sverige har en fantastisk position med designutbildningar för de som ska skapa stolar, lampor och inredningar men vi vill ge en utbildning till de som faktiskt beställer dessa - designinköparna. Vad är en bra stolshöjd och hur ska vi förhålla oss till dess hållbarhet?", frågar sig Stefan Nilsson.

Genom att förena Svensk Forms kunskap inom design med Berghs pedagogiska expertis, skapas en unik möjlighet för professionella att fördjupa sina kunskaper och skapa förutsättningar till strategiskt designinköp. Utbildningen Certified Design Buyer vill sätta en ny standard för vad det innebär att vara ledande inom designinköp, när design och hållbarhet blir alltmer viktigt i samhället.

- "Vårt engagemang i detta program speglar vår strävan att inte bara kvalitetssäkra utan också att verka för en hållbar omställning inom svensk design. Genom att utbilda bättre designbeställare kan vi säkerställa att fler företag, kommuner och regioner får tillgång till hållbara och kvalitativa designlösningar.", säger Björn Nordin, VD Svensk Form

Kreativitet blir en viktig del i utbildningen, speciellt i processen att utmana traditionella inköpsstrategier och kommunicera nya hållbara produkter. Alla deltagare kommer att arbeta med ett eget projekt löpande över utbildningen och undervisningen kombinerar föreläsningar, workshops, projektarbete och presentationer.

- "Genom vårt samarbete vill vi bidra till att höja kunskapsnivån och öka Sveriges attraktionskraft på den internationella designmarknaden", säger Camilla Wallander, VD på Berghs School of Communication.

Läs mer om Certified Design Buyer

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Stefan Nilsson, +46702451441 stefan.nilsson@trendstefan.se
Frida Ramstedt, frida@trendenser.se
Björn Nordin, +46724527953, bjorn.nordin@svenskform.se
Camilla Wallander, +46737470021, camilla.wallander@berghs.se

LATEST NEWS

- News from the industry
9/9/2024
Red Hat Enterprise Linux AI nu tillgänglig Felaktig konfiguration innebär riskHär får du köra berusad full(t) lagligt
9/6/2024
ISCAR QUICK-D-MILL Tillsammans på ProcessTeknik!Fördelarna med design Weld Defects - How to Fix Lack of Fusion QuicklyFörsta årliga utdelningen av "The Ownershift Prize"
9/5/2024
Nytt sortiment radarnivågivare YstaMaskiners nyhet för ökad klippkapacitetISCAR´s LOGIQ3CHAM-familj utökas 1KOMMA5° öppnar nordiskt showroomAntar gemensamt rollen som Newsecs VD
9/4/2024
Soft Touch AB i ett unikt samarbeteJordfelsbrytare Typ B 125APrecisionsmätning i mobila applikationerSå blev chiplets ny stand­ard i halvledarindustrin Söderberg & Haak välkomnar Terex Ecotecs
9/3/2024
EMC-Förskruvning i rostfritt stålUndvik fukt med SMC:s nya kondensdetektorArrangerar årets automationshändelseNy wifi-brygga till Yales Marknadstrenden för rostfritt stål