LATEST NEWS

- News from the industry

Cognizant lanserar ny funktionlitet

I sin Neuro® AI-plattform
Företag använder redan plattformen för att snabbt identifiera och bygga AI-baserade beslutsstöd som kan leverera affärsvärde i stor skala.

Det globala konsultföretaget Cognizant lanserar nya uppgraderingar av sin Cognizant Neuro® AI-plattform. Tack vare den förbättrade plattformen kan företag snabbt identifiera och utveckla AI-baserat beslutsfattande, vilket kan leda till nya intäktsmöjligheter.

Enligt en studie vill majoriteten av företag (76%) använda AI för att skapa nya intäktskällor, men många har svårt att implementera och skala upp användningen över hela organisationen. Med förbättringarna av Cognizant Neuro AI kan företag identifiera vilka affärsproblem som bör prioriteras, definiera dem och antingen generera data eller importera egna anonymiserade data för att påbörja utvecklingen av AI-modeller. Plattformen kan därefter förutse och ge vägledning kring resultaten och motivera sina beslut. Därmed blir det möjligt för företag att bedöma effekten av en mängd olika användningsfall.

Den förbättrade Neuro AI-plattformen har redan implementerats av ett dussintals kunder och kan användas inom en rad olika områden, från lagerhantering och dynamisk prissättning till bedrägerihantering och effektiv personalfördelning. Förbättringarna började som ett forskningsprojekt i Cognizant AI Research Lab, vilket lanserades tidigare i år.

- Många företag har svårt att tillämpa AI till mer än att förutse resultat, eftersom verkliga affärsproblem vanligtvis involverar tusentals olika scenarier, ofta med motstridiga prioriteringar, säger Murali Vridhachalam, Head of Cloud, Data, and Analytics på Gilead Sciences. Med de senaste uppdateringarna är Cognizant Neuro® AI den enda plattform jag har stött på som ger företag möjlighet att snabbt distribuera end-to-end Gen AI-användningsfall i olika applikationer, samtidigt som den presenterar konkreta, intäktsgenererande möjligheter.

En annan Cognizant-kund, Bayer Crop Science, kommenterade också sina erfarenheter av att använda plattformen:
- Jordbruk är ett av de mest utmanande områdena och omfattar komplext beslutsfattande där det är avgörande att balansera sociala, ekonomiska och miljömässiga mål, säger Patricio Salvatore La Rosa, Head of Decision Science på Bayer Crop Science. Vi har testat flera grundläggande komponenter i Neuro AI, särskilt LEAF, vilket har gett oss möjlighet att effektivt navigera komplexa scenarier.

Cognizant har infört nya kraftfulla funktioner, inklusive ett multiagent-drivet verktyg för att identifiera användningsfall, kallat Opportunity Finder. De har även introducerat en svit med assistenter för stora språkmodeller (LLM) som tillsammans bildar en kraftfull AI-beslutsmotor. Kunder interagerar först med Neuro AI-plattformen via Opportunity Finder, en LLM-assistent som hjälper till att identifiera potentiella möjligheter för deras verksamhet. Model Orchestrator gör det sedan möjligt för användare att förbereda data och använda en mängd olika maskininlärningsmodeller på den. Dataförberedelserna strömlinjeformas genom LLM:er, varefter maskininlärningsmodeller används för att förutsäga resultat, medan evolutionära AI-modeller ligger bakom själva beslutsfattandet.

- Plattformen gör att företagsledare – inte bara datavetare – kan använda sin egen domänkunskap för att snabbt testa och etablera beslutsfattande användningsfall baserade på AI på bara några minuter, säger Babak Hodjat, Chief Technology Officer för AI på Cognizant

Enligt Gartner® kan "Flera agenter arbeta mot ett gemensamt mål som går utöver de individuella agenternas förmåga. Den kombinerade tillämpningen av flera agenter kan hantera komplexa uppgifter som enskilda agenter inte klarar av, samtidigt som de skapar mer anpassningsbara, skalbara och robusta lösningar."

- När företag börjar försöka närma sig AI strategiskt och går bortom experimentering, behöver de förstå hur man identifierar och prioriterar användningsfall, säger Neil Ward-Dutton, VP Automation, AI and Analytics på IDC. Leverantörer som kan använda teknik för att påskynda identifieringen av användningsfall och sedan använda den tekniken för att testa och skala implementeringar kommer att kunna ta en stark position på marknaden.

För att lära dig mer om den förbättrade Cognizant Neuro® AI-plattformen och registrera dig för en demo, besök cognizant.com/neuroai.com.

LATEST NEWS

- News from the industry
10/17/2024
Yale lanserar fingeravtrycksläsareFramsteg och nya möjligheter Zoom och ServiceNow i utökat AI-samarbeteBygga LiDAR-systemNäringslivet står bakom EU:s AI-fördrag
10/16/2024
Blinto växlar upp tillväxttaktenKraftfull, roterande slipmaskinKlarna integreras med Apple Pay i USASå sänker du dina drivmedelskostnader Lär dig hur AI revolu­tionerar svensk industri
10/15/2024
Kan mindre företag automatisera?Hestra Truck blir del­ägare i Håkanssons TruckXMOR-skopan på hårt bokad turnéSICK tilldelas EcoVadis platina-medaljKarma meddelar priset på Revero i Europa
10/14/2024
YstaMaskiner på Elmia Lantbruk i JönköpingGrindstängare från Dictator ScandinaviaNu är alla bitar på plats hos Swecon RentalLaddboxkillarna finns nu i 75 städerNya nätfiskemetoder via QR-kod
10/11/2024
Lämplig hantering av mediaDenodo lanserar globalt utbildningsinitiativ Välkommen till öppet hus på Senergia EnergiforumFörsta svenska laddhubben för lastbilarByggmaterialdagen 2024