LATEST NEWS

- News from the industry

Consilium köper Daspos

Stärker inom proaktiva brandsäkerhetslösningar
Göteborgsbolaget Consilium Safety Group, världsledande inom brandsäkerhetslösningar har förvärvat danska Daspos, ett bolag specialiserat på detektion av gas, oljedimma och bränsleångor. Daspos har utvecklat en patenterad detektionsteknik som kan förutse brandrisker i maskinrum på fartyg. Förvärvet kommer efter ett flerårigt samarbete mellan Daspos och Consilium och är en viktig milstolpe för att öka brandsäkerheten inom sjöfartsindustrin.

– Jag är glad att Daspos bli en del av Consilium. Synergierna med våra säkerhetslösningar kommer att öka värdet för våra kunder och förbättra säkerheten. Daspos teknik är ett viktigt tillskott och stärker vår position inom Safety Tech, helt enligt vår strategi, säger Philip Isell Lind af Hageby, VD för Consilium Safety Group.

Två av tre bränder på fartyg börjar i maskinrummet. Ofta orsakas bränderna av ett fel i bränslesystemet som gör att olja kommer i kontakt med en varm yta. Daspos detektionsteknik ökar avsevärt möjligheten att i ett tidigt skede upptäcka ångor och oljedimma från olika bränslen.

– Med vår lösning kan man upptäcka brandrisker innan det blir allvarliga konsekvenser och i förlängningen stora kostnader för rederier. Med Consiliums globala närvaro i över 55 länder gör att vi kan nå fler kunder världen över. Detta är ett viktigt steg för att öka brandsäkerheten inom sjöfarten, säger Lars Gerner Lund, VD för Daspos.

– Daspos teknik är världsunik, och vi ser stor potential i att använda den för att utveckla våra lösningar, även inom andra kundsegment som spårtrafik och komplexa byggprojekt, säger Philip Isell Lind af Hageby.

Kontakt:
Malin Cardemar, CMCO, Consilium Safety Group
Mail: malin.cardemar@consiliumsafety.com
Telefon: +46 735 95 32 51

LATEST NEWS

- News from the industry
9/9/2024
Red Hat Enterprise Linux AI nu tillgänglig Felaktig konfiguration innebär riskHär får du köra berusad full(t) lagligt
9/6/2024
ISCAR QUICK-D-MILL Tillsammans på ProcessTeknik!Fördelarna med design Weld Defects - How to Fix Lack of Fusion QuicklyFörsta årliga utdelningen av "The Ownershift Prize"
9/5/2024
Nytt sortiment radarnivågivare YstaMaskiners nyhet för ökad klippkapacitetISCAR´s LOGIQ3CHAM-familj utökas 1KOMMA5° öppnar nordiskt showroomAntar gemensamt rollen som Newsecs VD
9/4/2024
Soft Touch AB i ett unikt samarbeteJordfelsbrytare Typ B 125APrecisionsmätning i mobila applikationerSå blev chiplets ny stand­ard i halvledarindustrin Söderberg & Haak välkomnar Terex Ecotecs
9/3/2024
EMC-Förskruvning i rostfritt stålUndvik fukt med SMC:s nya kondensdetektorArrangerar årets automationshändelseNy wifi-brygga till Yales Marknadstrenden för rostfritt stål