LATEST NEWS

- News from the industry

Europeiskt centrum för motortillverkning

Invigs i Portugal
Den globala motortillverkaren WEG invigde sin nya Europeiska Industrial Park den 17 oktober 2024. Den nya anläggningen, som är placerad i Porto, Portugal, utgör en markant milstolpe i företagets strategiska utvidgning i Europa. Denna nya anläggning stärker inte enbart WEG’s position som en ledande industriell tillverkare, utan spelar också en viktig roll när det gäller förbättrad konkurrensförmåga och hållbarhet i regionen.

Placerad i Santo Tirso nära Porto, omfattar det hypermoderna Industrial Park mer än 100 000 kvadratmeter, varav mer än 45 000 kvadratmeter är under tak. Som en av WEG’s största verksamheter utanför Brasilien kommer anläggningen att utgöra ett nav för avancerad tillverkning och innovation, samt ge service till nyckelmarknader i Europa, Nordafrika och Mellanöstern.

Den nya parken omfattar även HV Solutions Centre, som är specialiserad på tillverkning av mellan- och högspänningsmotorer, inklusive de med axellängder upp till 1 400 millimeter, samt motorstyrenheter. Den kommer också att bli hemmet för världens mest avancerade test- och R&D-resurser, som säkerställer att WEG fortsätter att vara i främsta linjen vad gäller tekniska framsteg inom den industriella sektorn.

Den påverkan som WEG’s nya Industrial Park får, sträcker sig utanför Portugal, genom att erbjuda avsevärda fördelar till Europas industrier. Med denna anläggning får WEG möjlighet att erbjuda kortare leveranstider, pålitligare leveranskedjor och skräddarsydda lösningar som uppfyller kundernas specifika behov.

"Denna nya Industrial Park är mer än bara en produktionsenhet. Det är en strategisk tillgång som kraftigt ökar effektiviteten och hållbarheten för industrier i Europa," förklarade Marek Lukaszczyk, marknadschef för Europa och Mellanöstern på WEG. "Genom att föra ny teknik och produktion av hög kvalitet närmare våra kunder i Europa, ger vi dem möjlighet att snabbare svara på marknadens krav och stärka sin konkurrensförmåga."

I linje med WEG’s åtagande för hållbarhet drivs den industriella parken till 100 procent av förnybar energi, vilket bidrar till företagets mål om koldioxidneutralitet och resurseffektivitet. Detta fokus på hållbara åtgärder minskar inte bara den miljöpåverkan som WEG’s verksamheter har, utan stöder även Europas industrier i deras arbete mot egna hållbarhetsmål.

I Portugal kommer den nya anläggningen att skapa 100 nya jobb och dessutom bidra till en ekonomisk utveckling genom att stärka WEG’s roll som nyckelspelare i Europas industriella landskap.

“Vi startade verksamheten med en grupp på 154 personer som arbetade för WEG i Portugal. I dag är vi fler än 750, vilket visar på den kontinuerliga tillväxten och framgången för vår verksamhet här,” tillade João Cardante, försäljnings- och marknadsföringdirektör för WEG Portugal. ”Denna park är en av WEG's största anläggningar utanför Brasilien och spelar en betydande roll i vår globala verksamhet. Faktum är att större delen av produkterna som tillverkas i Portugal exporteras till fem kontinenter, vilket återspeglar den kvalitet och konkurrenskraft våra produkter har på global nivå.”

Som den enda tillverkaren av elektriska motorer, motorstyrenheter och medel- och högspännigsmjukstartare i Portugal kommer WEG’s nya Industrial Park att ses som en hörnsten i företagets verksamheter i Europa, driva innovation, förbätta leveranskedjans anpassningsförmåga och främja hållbarhet.

LATEST NEWS

- News from the industry
10/18/2024
IFS gör industriell AI till verklighet Osäker byggbransch Lenovo presenterar hybrid-AI-portföljSå väljer du mellan vinylgolv och laminatgolvTrådbondnings viktiga roll
10/17/2024
Mirka introducerar en helt ny dammsugare25 års samarbete med igusSvetsa mer hållbart Yale lanserar fingeravtrycksläsareFramsteg och nya möjligheter
10/16/2024
Blinto växlar upp tillväxttaktenKraftfull, roterande slipmaskinKlarna integreras med Apple Pay i USASå sänker du dina drivmedelskostnader Lär dig hur AI revolu­tionerar svensk industri
10/15/2024
Kan mindre företag automatisera?Hestra Truck blir del­ägare i Håkanssons TruckXMOR-skopan på hårt bokad turnéSICK tilldelas EcoVadis platina-medaljKarma meddelar priset på Revero i Europa
10/14/2024
YstaMaskiner på Elmia Lantbruk i JönköpingGrindstängare från Dictator ScandinaviaNu är alla bitar på plats hos Swecon RentalLaddboxkillarna finns nu i 75 städerNya nätfiskemetoder via QR-kod