LATEST NEWS

- News from the industry

JOLT Energy och Stock­holms stad samarbetar

För att erbjuda ultrasnabb laddning i stadsmiljö
• Över 50 ultrasnabba laddare kommer att installeras i Storstockholm, inklusive ett flertal på Kungliga Djurgården
• Samarbetet med JOLT stödjer Stockholms hållbarhetsmål
• JOLT:s laddare levererar upp till 100 km räckvidd på bara fem minuter
• Batteribackad teknik säkerställer snabbladdning utan uppgraderingar av elnätet

JOLT Energy, en laddningsoperatör och ledande leverantör av ultrasnabba laddningslösningar för elfordon, lanserar idag sitt högeffektiva laddningsnätverk (HPC) i Storstockholm i samarbete med Stockholms stad. Stockholm är den senaste staden att dra nytta av JOLT:s batteribackade laddningsteknik, designad för att möta den växande efterfrågan på hållbar mobilitet i tätbefolkade områden.

”Samarbetet med JOLT Energy är en del av stadens arbete för att nå våra ambitiösa klimatmål. Vi arbetar ständigt för att främja olika typer av innovativa lösningar. Här har vi ett bra exempel på en teknik som i områden med begränsad nätkapacitet kan möjliggöra ultrasnabb laddning. Stadens samarbete med laddoperatörerna för att bygga ut publik laddinfrastruktur är en avgörande del i att påskynda elektrifieringen av trafiken och minska Stockholms koldioxidutsläpp och luftföroreningar,” säger Nils Blom, projektledare, Stockholms stad.

Stockholms stad har som mål att minska växthusgasutsläppen från transportsektorn med 70 procent till år 2030. Detta mål stöds av införandet av miljözoner i stadens centrala delar, där förbränningsmotorfordon kommer att förbjudas, för att skapa en renare och tystare stadsmiljö. För att uppnå detta krävs implementeringen av HPC-kluster i tätbefolkade områden, där utrymme och nätkapacitet är begränsade resurser. JOLT:s laddningsnätverk kommer att möjliggöra för Stockholm att skynda på elektrifieringen av fordonsflottan och tillhandahålla den infrastruktur som är nödvändig för att driva energi- och mobilitetsövergången.

”Sverige behöver bygga tio gånger fler laddare per vecka än idag för att nå EU:s klimatmål och möta den ökande efterfrågan. När JOLT Energy nu går in på den svenska marknaden vill vi spela en nyckelroll i denna övergång. Stockholm, känt för sin innovativa styrka och starka miljömål, är den perfekta staden att börja med i Skandinavien,” säger Mats Nordin, Regional General Manager på JOLT Energy.

JOLT Energy, grundat 2019, har som mål att tillhandahålla snabba, batteribackade laddningslösningar i städer. Företagets MerlinOne-laddare, med sin kontinuerliga laddningsbuffert, kan leverera upp till 300 kW, vilket ger upp till 100 kilometer räckvidd på bara fem minuter – betydligt mer än vanliga laddare i områden med låg nätkapacitet.

Till skillnad från traditionella laddare, som kräver kostsamma nätuppgraderingar, ansluts JOLT:s lösning till lågspänningsnät (så lågt som 50 kW) och kan installeras inom tre månader. Dess smarta laddningsteknik kan stötta elnätet genom att lagra förnybar energi, utföra effekttoppshantering och lastbalansering, vilket gör den idealisk för urbana miljöer. De fyra första laddarna har nyligen installerats och förväntas bli operativa inom de närmaste veckorna.

JOLT Energy, i samarbete med Stockholms stad, planerar att installera över 50 högeffektsladdare (HPC) fram till 2025, varav flera kommer att placeras på Kungliga Djurgården med stöd av Kungliga Djurgårdens Förvaltning (KDF). Som en aktiv partner i utvecklingen av laddinfrastruktur arbetar KDF också med att elektrifiera sin fordonsflotta.

Detta samarbete kommer att påskynda övergången till elektrisk transport i centrala Stockholm och fungera som en modell för andra svenska och europeiska städer. JOLT Energy har redan hanterat elnätutmaningar i större städer i Tyskland och Nederländerna, som München, Hamburg och Haag, där långsamma nätanslutningsprocesser och platsbrist har fördröjt utbyggnaden av högeffektsladdningsinfrastruktur. Efter att ha etablerat sig framgångsrikt i Tyskland, Nederländerna och nu Sverige, ser JOLT fram emot att samarbeta med andra europeiska städer som står inför liknande utmaningar.

"Nu är det dags att bygga HPC-kluster, och vi bjuder in städer att samarbeta med oss för att överbrygga infrastrukturklyftan och öka antagandet av elfordon," uppmanar JOLT:s VD Maurice Neligan.

Mediekontakt JOLT Energy Sweden
c/o Simon Wallin
Geelmuyden Kiese
simon.wallin@gknordic.com
+46 (0) 70 314 7371

Mediekontakt JOLT Energy Global
Martin Betzold
Director Brand, Marketing & Communication
martin.betzold@jolt.energy
+49 (0) 174 339 7244

LATEST NEWS

- News from the industry
10/8/2024
Välkommen Mathias LundgrenNya banbrytande steg
10/7/2024
Så löser Siemens lagringsutmaningarBetalningsindustrin står inför en ny världsordning HMS Networks förvärvar PEAK-System Technik Nyheter från BrysselAWS skapar AI-driven superhjärna för Formel 1
10/4/2024
Moussi Montage lanserar ny serie Så kringgår spammarna skräppostfiltrenLeveransproblemen som hotar e-handelns tillväxtLanserar nya Optimizely Personalization Förvandlar kontor till nytt Scandic Go-hotell
10/3/2024
Moussi Montage Intro­ducerar nya fönstergaller Vinning satsar på "Närskrotat"OilQuick auktionerar ut rosa Grab John-skopa Gnosjö Automatsvarv­ning går mot strömmen Besök vår monter på Scanautomatic!
10/2/2024
Moussi Montage förbättrar smidstjänster The Future of Automation and DigitalizationOMP deltar i byggandet av en fiskväg Nytt strategiskt partnerskapASSA ABLOY på Skydd