LATEST NEWS

- News from the industry

Lämplig hantering av media

Expanderande, polymeriserande och kristalliserande
Hanteringen av expanderande, polymeriserande och kristalliserande media utgör utmaningar både inom kemiindustrin och processindustrin.

Följande media kan orsaka allvarliga problem vid olika punkter i processen på grund av sina fysikaliska eller kemiska egenskaper. Deras speciella egenskaper och de risker de utgör måste därför noggrant utvärderas för att utveckla och implementera lämpliga, förebyggande åtgärder för att möjliggöra säker och tillförlitlig hantering av dessa media.

Expanderande media:
Expanderande media såsom etylenoxid, ammoniak, metan, propan, butan osv. ändrar sin volym avsevärt när de utsetts för temperaturförändringar eller kemiska reaktioner (t.ex. exotermiska reaktioner). Om dessa kapslas in i ventilernas döda utrymmen som inte kan avlastas, kan trycket överstiga den nominella tryckgränsen (PN), vilket kan leda till säkerhetsrisker, läckage och systemfel.

Polymeriserande media:
Vid bearbetning och hantering av ämnen som är benägna att polymerisera (monomerer, hartser, polyamider osv.) är det avgörande att hålla ventilernas döda utrymmen fria från rester, eftersom dessa kan orsaka blockeringar eller funktionsstörningar. Dessutom måste en stabil reaktionstemperatur upprätthållas för att förhindra oönskad polymerisering.

Kristalliserande media:
I processer där ämnen kristalliserar från lösningar (saltar, silikater, organiska molekyler osv.) är det viktigt att ventilens konstruktion inte har några döda utrymmen för att förhindra adhesioner och avlagringar.

Effektiv hantering av media



Dessa media kräver speciella kulventilsdesigner. Den beprövade högtemperaturkulventilen INTEC K234-S-HT-EO, utvecklad av KLINGER Schöneberg, erbjuder en avgörande lösning för säker och effektiv hantering av expanderande, polymeriserande och kristalliserande media.

Ventilen har en kulventilskonstruktion med en fjäderbelastad kul- och ventilsäte av PEEK på ena sidan och ett fritt utlopp på den andra. Dessutom är den helt hålrumsfri för obehindrat medieflöde. Denna variant förhindrar ansamlingar av medier eller rester i ventilen, vilket bidrar till att undvika process-störningar och säkerställa produktkvaliteten. Det är en avancerad kulventilsdesign som är underhållsfri och minimerar behovet av reservdelar, vilket sänker driftkostnaderna (CAPEX) under ventilens livstid.

Utökad funktionalitet och specialversioner



Kulventilens design möjliggör även specialvarianter och tillval:

>> Kulan och ventilsätet kan beläggas med en hård, nickelbaserad legering genom termisk sprutning och efterföljande smältning. Detta ger hög slit- och korrosionsbeständighet över ett brett temperaturområde samt motståndskraft mot nötning, vidhäftning och erosion på grund av friktion, glidning och strålslitage. Detta är viktigt i applikationer såsom katalysatorproduktion, allmän hantering av fasta ämnen (bulkssystem) samt gasformiga och flytande medier som innehåller fasta föroreningar.

>> För att säkerställa en permanent fjäderkraft och täthet i porten kan fjäderrummet för kulsitsen förseglas (FM-design). Beroende på applikation kan trycket på den uppströmssidan även användas för att stödja fjäderkraften (FMD-design).

>> För att ta bort beläggningar under drift, särskilt på kulan och kulsitsen, kan en integrerad spolledning fästas vid anslutningsflänsen på lockets sida. Detta gör att de oundvikliga medieresterna och deras negativa påverkan på manövermomentet kan elimineras.

>> Användning av en värmejacka kan säkerställa exakt temperaturkontroll i processen för att förhindra oönskade reaktioner som leder till polymerisering eller kristallisering.

>> Specialmaterial såsom Duplex, Super Duplex, Hastelloy B2/C4/C276, Titan, Zirkonium, Monel, Nickel osv. finns tillgängliga.

Effektiv processkontroll



Kulventiler utan dött utrymme spelar en viktig roll i hanteringen av de utmaningar som uppstår vid hantering av krävande media inom kemi- och processindustrin. Den unika konstruktionen och funktionaliteten gör dessa kulventiler till en viktig komponent för säker och effektiv processdrift.
Contact information
Mailing address
Konto­vägen 3
17562 Järfälla
Visiting address
Konto­vägen 3
17562 Järfälla
Region
Stockholm
Stockholms county
Sweden
Organization id:
556058-1018
Founded: 1978
Employees: 17
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till Klinger Sweden AB.

KLINGER är en etablerad och världsledande leverantör av lösningar inom tätning, vätskereglering och nivåmätning. Företaget grundades 1886 och är känt pionjär inom tätningsteknik. KLINGER har en global kundbas och levererar pålitliga produkter över hela världen för användning inom petrokemi, kemi, industri, energi, infrastruktur och transport.

Vi tillhandahåller produkter av högsta kvalitet, certifierade och som uppfyller internationella standarder. Vårt kunnande som sträcker sig mer än 130 år tillbaka i tiden, gör det möjligt för oss att inte bara leverera produkter utan skräddarsydda lösningar för tätning, vätskekontroll och vätskeövervakning så att våra kunder kan fokusera på sin kärnverksamhet. Då – Nu – och i framtiden!

Välkommen att kontakta oss.

Certifications

ISO 14001:2015 – ISO 9001:2015

Contacts

Kundsupport
010-199 87 00
Info
010-199 87 00

Videos

KLINGER BALLOSTAR KHA 2022

KLINGER BALLOSTAR KHA 2022
KLINGER Ballostar® KHI
KLINGER Group Image Movie
KLINGER - Our Values

LATEST NEWS

- News from the industry
10/8/2024
Välkommen Mathias LundgrenNya banbrytande steg
10/7/2024
Så löser Siemens lagringsutmaningarBetalningsindustrin står inför en ny världsordning HMS Networks förvärvar PEAK-System Technik Nyheter från BrysselAWS skapar AI-driven superhjärna för Formel 1
10/4/2024
Moussi Montage lanserar ny serie Så kringgår spammarna skräppostfiltrenLeveransproblemen som hotar e-handelns tillväxtLanserar nya Optimizely Personalization Förvandlar kontor till nytt Scandic Go-hotell
10/3/2024
Moussi Montage Intro­ducerar nya fönstergaller Vinning satsar på "Närskrotat"OilQuick auktionerar ut rosa Grab John-skopa Gnosjö Automatsvarv­ning går mot strömmen Besök vår monter på Scanautomatic!
10/2/2024
Moussi Montage förbättrar smidstjänster The Future of Automation and DigitalizationOMP deltar i byggandet av en fiskväg Nytt strategiskt partnerskapASSA ABLOY på Skydd