LATEST NEWS

- News from the industry

Ny helhetslösning för fasader

Förenklar byggprocessen från start till mål
Oavsett om det handlar om renovering eller nybyggnation finns det mycket att ta hänsyn till vid valet av fasadlösning. Därför lanserar Komproment nu en komplett systemlösning som gör processen ännu enklare – och inkluderar allt från rådgivning och design, till installation och dokumentation.

Ett byggprojekt innebär en rad beslut och en omfattande samordning av olika materialleverantörer och hantverkare. Denna process är ofta tidskrävande och svår att koordinera. Därför introducerar Komproment nu en 3-i-1 fasadlösning, som förenklar fasadprocessen genom att erbjuda en enkel och skräddarsydd lösning – från en enda leverantör. Det sparar både tid och pengar för kunden.

- När vi engageras tidigt i processen kan våra rådgivare, baserat på specifik information, beräkna en komplett ventilerad fasadlösning – inklusive fasadbeklädnad, upphängningssystem och ett bakre system som monteras på den bärande väggen. Resultatet blir en lösning som lever upp till de statiska kraven och det visuella uttrycket, säger Monica Fridlund, projektrådgivare på Komproment och fortsätter:

- Så snart lösningen har definierats i samarbete med kunden tar vi ansvar för hela leveransen. Vi sköter beräkningar av statik, U-värden, installationsplaner, eventuell rekommendation av en installatör och hjälper till med monteringsstarten på byggarbetsplatsen. På så sätt behöver kunden bara samarbeta med en enda partner för hela fasadsystemet.

En komplett fasadlösning ger unika möjligheter
När den rätta kombinationen av bakre system, upphängningssystem och fasadbeklädnad ska konfigureras, måste man ta hänsyn till flera faktorer. Utöver det visuella uttrycket kan det handla om klimatförhållanden, total väggtjocklek, önskat U-värde, CO2-avtryck eller nödvändig monteringshastighet. Detta kan vara svårt att hantera på egen hand.

- Det kan vara utmanande att hitta rätt lösning utan att tappa fokus på helheten, men det är här vi kan hjälpa till. När vi ska specificera ett system i samarbete med kunden strävar vi efter att göra processen så begriplig och lättillgänglig som möjligt. Vi vet vilka frågor vi ska ställa för att identifiera de viktigaste framgångskriterierna för kunden, så att vi kan sätta ihop rätt lösning för just deras byggnad, förklarar Monica Fridlund och tillägger:

- Vårt bakre system Arbora av trä och stål ger till exempel ett lägre CO2-avtryck men en ökad väggtjocklek, medan systemet Terma av aluminium ger tunnare väggar och ett betydligt bättre U-värde. Ett upphängningssystem av aluminium erbjuder i sin tur längre livslängd och högre styrka än ett av trä. Därför erbjuder vi många möjliga kombinationer och vägleder kunden för att hitta den lösning som bäst matchar deras specifika behov.

Dokumentation på plats – redan från början
Den nya systemlösningen säkerställer även att dokumentationen är på plats hela vägen genom projektet. Som en integrerad del av leveransen ingår nämligen ett unikt och komplett dokumentationspaket, som även innehåller ETA-godkännanden och EPD:er för alla element i systemet. Detta paket gör det enklare att beräkna fasadens totala miljöpåverkan.

- Vi strävar hela tiden efter att vara en transparent samarbetspartner för våra kunder och vårt unika dokumentationspaket är en viktig del av detta. Det innebär att kunderna redan tidigt i processen kan få full klarhet kring kostnader, kvalitet och CO2-reduktion – något som blir allt viktigare i takt med att miljökraven skärps, avslutar Monica Fridlund.

LATEST NEWS

- News from the industry
9/12/2024
Myter som hindrar virtuell maskinmigreringNSK når genombrottDell Technologies och Red Hat samarbetar Progress presenterar Progress Semaphore
9/11/2024
Plastkapslingar XXL för stora idéer!Möt oss i PiteåMirka lanserar batteri­driven bandslipmaskinEffektivare märkningsprocess Automatiserad logistik
9/10/2024
Välkommen till SvetslärarmötetGibbsCAM 2025 är här!Få en inblick i vår värld!Bilprovningen säkrar kundnöjdhetenIT-Total storsatsar på Informationssäkerhet
9/9/2024
Vibrerar din pump? Safe Control blir en del av GBA GroupInviger utbyggnad av fabriken i ArvikaLicenssvets – det är det och så fungerar det!Eaton lanserar 5P Gen 2 UPS
9/6/2024
ISCAR QUICK-D-MILL Tillsammans på ProcessTeknik!Fördelarna med design Weld Defects - How to Fix Lack of Fusion QuicklyFörsta årliga utdelningen av "The Ownershift Prize"