LATEST NEWS

- News from the industry

Panasonic ptz auto framing

Ger video i broadcast-kvalitet
Ny plugin för Media Production Suite och firmware-uppdatering till AW-UE160W/K.

Panasonic Connect Europe tillkännager i dag en ny automatisk framing-funktion till Panasonics PTZ-kameror som ger naturligt, högkvalitativt, automatiserat videoinnehåll som lämpar sig för sändning och videoproduktion. Applikationen kommer att erbjudas som en betald Advanced Auto Framing-plugin till Panasonics Media Production Suite-mjukvaruplattform från och med Q2 2025. Dessutom kommer utvalda automatiska framing-funktioner att erbjudas kostnadsfritt till Panasonics toppmoderna PTZ-kamera AW-UE160W/K via firmware- och Media Production Suite-uppdateringar från Q1 2025.

Panasonics nya automatiska framing-lösning innehåller avancerad teknik som automatisk spårning, bildigenkänning och naturlig, automatisk framing. Den ger exakt användardefinierad kamerainramning för förbättrad effektivitet på plats och innehåll av hög kvalitet.

Det betalda plugin-programmet Advanced Auto Framing för Media Production Suite aktiveras med en programnyckel och möjliggör automatisk framing med Panasonics PTZ-kameror, inklusive AW-UE160W/K, AW-UE150W/K, AW-UE100W/K och AW-UE80W/K. Plugin-programmet stöder installationer med flera kameror för automatisk framing för att förbättra motivavkänningens noggrannhet och användbarhet. Dessutom möjliggör tekniken för ansiktsigenkänning optimal framing för bestämda personer.

Den nya framing-funktionen för AW-UE160W/K kommer att erbjudas kostnadsfritt via uppdateringar av kamerans firmware och Media Production Suite. Motivavkänning hanteras av kamerans interna processor och framing-kommandon hanteras med Media Production Suite. Funktionen kommer att kunna användas på alla datorer som uppfyller Media Production Suites grundläggande driftskrav.

Plugin-programmet Advanced Auto Framing och funktionen för automatisk framing i AW-UE160W/K möjliggör automatisk framing på professionell nivå i realtid, tack vare förinställningar som exakt replikerar användardefinierade inställningar. Framing-förinställningar kan kombineras, inklusive gruppbilder med flera motiv. Avancerad detektering av människokroppar säkerställer konsekvent motivhöjd. Dessa funktioner gör det enkelt att filma och producera videoinnehåll av hög kvalitet.

Användargränssnittets design och funktion överensstämmer med Media Production Suite för intuitiv installation och drift via en användarvänlig kontrollpanel. Advanced Auto Framing har ett alternativ för visning av flera kameror för enkel hantering av flera PTZ-kameror. Flera feeds kan övervakas och styras från en enda skärm för att underlätta inspelning med flera kameror även i miljöer med begränsad personalstyrka för att säkerställa hög innehållskvalitet.

Den automatiska framing-applikationen kan användas tillsammans med fjärrkamerakontrollerna AW-RP150GJ och AW-RP60GJ, vilket gör det enkelt att finjustera kameravinkeln under automatisk framing. Genom att synkronisera kameraval med automatisk framing i Media Production Suite blir det dessutom enklare att växla mellan automatisk och manuell framing.

"Konsumtionen av videoinnehåll via streamingplattformar och webbaserade sändningar skjuter i höjden", säger Andre Meterian, Director of Professional Video Systems på Panasonic Connect Europe. "Den här trenden har dramatiskt ökat behovet av att optimera personalresurser och tekniska system för att säkerställa en stabil produktion och leverans av högkvalitativt innehåll för broadcast-nätverk, produktionsbolag och live-evenemang. Panasonics auto framing-programvara kommer att leverera högkvalitativ inramning för avancerad innehållsproduktion i TV-studior och live-täckning med PTZ-kameror, vilket bidrar till effektivare arbetsflöden på plats."

Mer information:

Avancerad Auto Framing-plugin
• Automatisk framing med flera Panasonic PTZ-kameror.
• Registrering av flera användardefinierade förinställningar för att återge användardefinierad framing på ett korrekt sätt.
• Gruppbilder för framing av flera motiv, till exempel två- och trebilder.
• Stabil framing av rörliga motiv baserat på avancerad detektering av människokroppen och kamerakontroll för kameraarbete på professionell nivå, inklusive konsekvent frihöjd.
• Integritetsmedveten fotografering eftersom kroppsdetektering inte kräver personlig information.
• Ansiktsigenkänning av registrerade ansikten gör det möjligt att specificera individer för framing.
• Koordination av flera kameror för stabil motivavkänning och sömlös växling mellan framing-mål.
• GUI accepterar PTZ-kameralistor för visning och användning av flera kameror.
• Autofokus för motivspårning med fasdetekterande autofokus (endast AW-UE160W/K).
• Sömlös integration med Panasonics fjärrkontroller AW-RP150GJ och AW-RP60GJ.
• Surfplatteförberett grafiskt gränssnitt för användning med pekskärm.


AW-UE160W/K Auto Framing-funktion
• Tillgänglig via kostnadsfria uppdateringar av firmware och Media Production Suite från:
https://eww.pass.panasonic.co.jp/p2ui/guest/TopLogin.do?lang=en&category=pav
• Registrering av upp till tre förinställningar för att återge användardefinierad framing på ett korrekt sätt.
• Gruppbilder för att rama in flera motiv, till exempel två- och trebilder.
• Stabil framing av rörliga motiv baserat på avancerad detektering av människokroppen och kamerakontroll för kameraarbete på professionell nivå, inklusive konsekvent frihöjd.
• Integritetsmedveten fotografering eftersom kroppsdetektering inte kräver personlig information.
• Autofokus för motivspårning med fasdetekterande autofokus.
• Sömlös integration med Panasonics fjärrkontroller AW-RP150GJ och AW-RP60GJ.
• Surfplatteförberett grafiskt gränssnitt för användning med pekskärm.

LATEST NEWS

- News from the industry
10/14/2024
YstaMaskiner på Elmia Lantbruk i JönköpingGrindstängare från Dictator ScandinaviaNu är alla bitar på plats hos Swecon RentalLaddboxkillarna finns nu i 75 städerNya nätfiskemetoder via QR-kod
10/11/2024
Lämplig hantering av mediaDenodo lanserar globalt utbildningsinitiativ Välkommen till öppet hus på Senergia EnergiforumFörsta svenska laddhubben för lastbilarByggmaterialdagen 2024
10/10/2024
Nyhet! Hyr en termotransferskrivare! Ny design och funktion40 ton hållbarhet!Satsar på renlighet från ANMASI AB Stärker sin närvaro i Stockholmsområdet
10/9/2024
TYRI startar egen produktion av kretskortServokablar för NordamerikaOlsons på EuroBlech 2024Moussi Montage Introducerar Ny Serie Vi fyller 50 år
10/8/2024
Ta steget upp till nästa funktionsnivå Högtrycksmunstycken:Vi presenterar CoroMill® MS20 Sveriges främsta experter samlasRelining