LATEST NEWS

- News from the industry

Skärande bearbetning

Fräsning och svarvning
Ölme Mekaniska är ett företag som har gjort sig känt för sin expertis inom skärande bearbetning. Inom detta breda område erbjuder företaget specifika tjänster såsom CNC fräsning och CNC svarvning, vilka är kritiska för att uppnå hög precision och effektivitet i tillverkningsprocessen. Dessa metoder är i centrum av Ölmes produktion och spelar en avgörande roll i deras förmåga att leverera komponenter av högsta kvalitet.

CNC Fräsning hos Ölme Mekaniska
CNC fräsning är en bearbetningsteknik där en datorstyrd maskin används för att avlägsna material från ett arbetsstycke. Detta görs genom att rotera ett skärverktyg längs flera axlar, vilket möjliggör tillverkning av komplexa former och detaljer. Ölme Mekaniska har en avancerad maskinpark som inkluderar moderna CNC-fräsar utrustade med fleraxlig teknik. Denna utrustning gör det möjligt att utföra mycket precisa och detaljerade arbeten på ett effektivt sätt.

Applikationer och fördelar
CNC fräsning används ofta för att skapa komponenter med komplex geometri och fina detaljer, vilket gör den idealisk för branscher som kräver hög noggrannhet, såsom flygindustrin, medicinteknik och precisionsverktyg. Fördelarna med CNC fräsning inkluderar hög repeterbarhet, snabb produktionstid och möjligheten att bearbeta en mängd olika material, inklusive metaller, plaster och kompositer.

CNC Svarvning hos Ölme Mekaniska
CNC svarvning är en annan viktig del av Ölme Mekaniskas skärande bearbetning. Denna process involverar användningen av en datorstyrd svarv för att avlägsna material från ett roterande arbetsstycke, vilket skapar cylindriska former och axlar. CNC-svarvar kan producera delar med mycket höga toleranser och ytkvaliteter, vilket är avgörande för många industriella applikationer.

Applikationer och fördelar
CNC svarvning är särskilt effektiv för att producera symmetriska delar som axlar, bultar och andra roterande komponenter. Denna metod används ofta inom fordonsindustrin, olja och gas, samt inom tillverkning av industrimaskiner. Fördelarna med CNC svarvning inkluderar hög precision, snabb produktion och förmågan att bearbeta både mjuka och hårda material med lika hög noggrannhet.

Integration av CNC Fräsning och CNC Svarvning
Genom att kombinera CNC fräsning och CNC svarvning kan Ölme Mekaniska erbjuda en omfattande lösning för skärande bearbetning. Denna integration möjliggör produktion av komplexa komponenter som kräver både roterande och icke-roterande bearbetning, vilket gör det möjligt att skapa avancerade och multifunktionella delar. Detta ger kunderna fördelen av att kunna tillverka kompletta produkter inom en enda anläggning, vilket minskar ledtider och förbättrar effektiviteten.

Teknisk kompetens och kvalitetssäkring
Ölme Mekaniska har ett team av högt kvalificerade tekniker och ingenjörer som säkerställer att varje steg i bearbetningsprocessen genomförs med högsta noggrannhet. Företaget använder avancerade mät- och inspektionsverktyg för att säkerställa att varje komponent uppfyller de strikta kvalitetskrav som deras kunder förväntar sig. Detta engagemang för kvalitet och precision gör att Ölme Mekaniska kan leverera tillförlitliga och hållbara lösningar till en rad olika industrier.

Sammanfattning
Ölme Mekaniska står ut som en ledande aktör inom skärande bearbetning, med särskilt stark kompetens inom CNC fräsning och CNC svarvning. Genom att kombinera dessa avancerade tekniker kan företaget erbjuda skräddarsydda lösningar som möter de specifika behoven hos deras kunder. Med fokus på precision, kvalitet och effektivitet fortsätter Ölme Mekaniska att vara en pålitlig partner för industrier som kräver högpresterande och hållbara komponenter.
Contact information

RZ ÖLME MEKANISKA AB

Mailing address
Hantverkar­gatan 6
68142 Kristinehamn
Visiting address
Hantverkar­gatan 6
68142 Kristinehamn
Region
Kristinehamn
Värmlands county
Sweden
Organization id:
556327-9404
Founded: 1988
Employees: 14
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till ÖLME MEKANISKA AB!

Vår affärside är att tillverka detaljer i moderna CNC maskiner inom svarvning och fräsning samt ge kunden en komplett lösning där tex. ytbehandling eller montering ingår.

För att säkerställa framtida utveckling bevakar och investerar vi både i tekniska hjälpmedel och kompetens.

Välkommen att kontakta oss!

Certifications

ISO 14001:2008 – ISO 9001:2008

Contacts

Benny Svensson
070-5605024
Niklas Österberg
070-457 58 00

LATEST NEWS

- News from the industry
8/29/2024
EXO-T-22 från HiltiPFAS-fria smörjmedelNy teknik revolutionerar jordbruksbranschenNexer tilldelas fyrfaldigt ramavtalTrejons maskinkatalog för 2025 är här!
8/28/2024
Effektiv och stilren trapphusbelysningYale Linus L2En nödvändighet för proffs och hemmafixarenFrån idé till verklighetEn nödvändighet för dina grävskopor
8/27/2024
Prove Equipotential Bonding Flexibelt val för modern tillverkningEffektiva plasmaskärmaskinerNödvändiga för effektiva hydrauliska systemFörbättrad inomhusluft med Filtex
8/26/2024
Lindh Automation Celebrates 35 yearsFörsta Cometto i SverigeBilligaste hemförsäkringenEfterlängtad premiär hos SweconSveriges Industriella Arv
8/23/2024
PROFIBUS diagnostic tool "PB-Q One" Effektiva elverk och belysningsmasterFejkad podcast bakom nätfiskekampanjIfö Electric fyller 90 årSäkrar fossilfri uppvärmning