LATEST NEWS

- News from the industry

Snowflake utser Mauro till regionsansvarig

För att driva på tillväxt i Norden
Snowflake meddelar idag att de har utnämnt Mauro Bonfanti till Regional Vice President, NorMed, med ansvar för Norden, Italien och den iberiska halvön. Bonfanti kommer att ansvara för att driva Snowflakes tillväxt- och expansionsstrategi på dessa nyckelmarknader, med fokus på att få in nya företagskunder, förstärka strategiska partnerskap och utveckla de lokala Snowflake-teamen.

– Sverige och Norden innebär enorma möjligheter för Snowflake, säger Mauro Bonfanti. Detta på grund av regionens växande användning av molntjänster och företags ständiga behov att maximera värdet av sina alltmer omfattande data. Jag är glad över att tillträda min roll på Snowflake vid denna viktiga tidpunkt i regionens utveckling, där jag kan hjälpa företag med att få ut mesta möjliga värde från sina data, att ta itu med de utmaningar som den tekniska utvecklingen kan innebära, samt utforska nya innovationer som AI.

För att uppnå dessa mål kommer Bonfanti fokusera på att utöka mängden stora organisationer bland Snowflakes kundbas, med målsättningen att Snowflake ska bli det självklara valet av plattform där företagen kan få ut mer värde av sina data och påskynda användningen av AI. För att stödja denna utveckling tror Bonfanti att Snowflakes ekosystem av partner kommer att spela en viktig roll i kundernas allt växande nyttjande av data. Han är fast besluten att stärka företagets strategiska partnerskap och förbättra samarbetet med globala och regionala systemintegratörer.

Bonfanti kommer också att fokusera på att utöka teamen på respektive marknad, och anlita ny personal med viktiga kärnkompetenser för att stödja tillväxten. Ett växande försäljnings- och teknikteam kommer att vara avgörande för att hjälpa kunderna att ta itu med sina datautmaningar och nå sina affärsmål på en snabbt föränderlig marknad.

Bonfanti kommer till Snowflake med lång erfarenhet från IT- och databranschen och ingående kunskaper om den marknad Snowflake verkar inom. Han har också erfarenhet av att leda och driva på tillväxt för internationella organisationer. Innan han började på Snowflake var han Regional VP för Benelux, Schweiz, Spanien, Portugal, Italien och Norden på Pure Storage, och bidrog till att starta upp och utveckla verksamheten i Italien. Dessförinnan hade han arbetat på andra företag som är ledande inom lagring och datahantering, däribland EMC och Value Partners Group.

IDC förutspår att den globala volymen av data kommer att uppnå 175 zettabyte under 2025, och företag letar ständigt efter lösningar för att hantera och nyttja den data de producerar och samlar in. Med Snowflakes nya våg av AI-innovationer tror Bonfanti att det finns en stor potential för svenska företag att utnyttja AI.

– Artificiell intelligens revolutionerar verksamheterna på företagen, ökar produktiviteten och stärker konkurrensfördelarna, säger Bonfanti. Snowflake gör det möjligt för företag att använda AI i sina data och samtidigt behålla full insyn i och kontroll över all data, vilket gör det möjligt för dem att förbättra sin verksamhet samtidigt som de tar hänsyn till säkerhet och regelefterlevnad. Detta är en differentierande faktor som vi kommer att bygga vidare på för att driva på ytterligare tillväxt, både i Sverige och i regionen i stort.

LATEST NEWS

- News from the industry
9/9/2024
Red Hat Enterprise Linux AI nu tillgänglig Felaktig konfiguration innebär riskHär får du köra berusad full(t) lagligt
9/6/2024
ISCAR QUICK-D-MILL Tillsammans på ProcessTeknik!Fördelarna med design Weld Defects - How to Fix Lack of Fusion QuicklyFörsta årliga utdelningen av "The Ownershift Prize"
9/5/2024
Nytt sortiment radarnivågivare YstaMaskiners nyhet för ökad klippkapacitetISCAR´s LOGIQ3CHAM-familj utökas 1KOMMA5° öppnar nordiskt showroomAntar gemensamt rollen som Newsecs VD
9/4/2024
Soft Touch AB i ett unikt samarbeteJordfelsbrytare Typ B 125APrecisionsmätning i mobila applikationerSå blev chiplets ny stand­ard i halvledarindustrin Söderberg & Haak välkomnar Terex Ecotecs
9/3/2024
EMC-Förskruvning i rostfritt stålUndvik fukt med SMC:s nya kondensdetektorArrangerar årets automationshändelseNy wifi-brygga till Yales Marknadstrenden för rostfritt stål