LATEST NEWS

- News from the industry

Soft Touch AB i ett unikt samarbete

Samarbetar med handskar i fokus
Soft Touch AB har under ett antal år hjälpt och försett ett antal stora distributörer i hela Europa med stöd när det gäller konsulting och framtagning av egna varumärken, s k private brand, på handskar. Nytt för Soft Touch är en utökad service där företaget även lagerför produkterna för kunden. För kunden innebär fördelarna att man dels kapar led i inköpsprocessen dels får hjälp med att hålla nere eget lager.

Under tredje kvartalet, 2023 inleddes ett samarbete med Heidelberg Material Precast Abetong för att skapa deras eget varumärke på handskar.

Anledningen till detta är mycket enkel: Vi har en för hög förbrukning och vill köpa direkt av tillverkare, säger Andreas Engdahl, inköpschef Heidelberg Materials Precast Abetong.

För oss som företag är det ett spännande projekt då vi nu samarbetar direkt med industrin och inte går via distributörer. Rutinerna för framtagning av private brand-handskar är de samma och något vi har arbetat med under många år, säger Michael Cederkvist, VD Soft Touch AB.

Projektet började med att slå fast vilka modeller som används hos Heidelberg Materials Precast Abetong och efter 2–3 månaders utprovning bestämdes ett grundsortiment som sedan tillverkades under eget varumärke.

Detta projekt har flera dimensioner då vi nu säkerställer att vi får rätt handskar med rätt skyddsklasser och vi kan känna oss säkra på att vi följer de regelverk som finns. Ett stort plus är också att vi med eget varumärke på handskarna räknar med att få ner svinnet med minst 20%, fortsätter Andreas Engdahl.

Handskarna är nu på Soft Touch AB lager i Partille och kommer avropas av samtliga Heidelberg Materials Precast Abetongs fabriker i Sverige. Vi följer med spänning utvecklingen på detta och räknar med att kunna erbjuda fler industrier denna lösning inom kort, avslutar Michael Cederkvist.

VD
Michael Cederkvist
michael.cederkvist@softtouch.se
031-548050
Contact information
Mailing address
Box 209
43324 Partille
Visiting address
Gamla Alingsås­vägen 24
43338 Partille
Region
Partille
Västra Götalands county
Sweden
Organization id:
556174-2429
Founded: 1913
Employees: 9
English description is missing, swedish description below.

Soft Touch AB
Soft Touch AB är en grossist med anor från 1913 som säljer handskar till återförsäljare i Sverige och Europa. Vi är specialister på skydds- och arbetshandskar.

Genom samarbete med andra skyddstillverkare i branchen har vi tillsammans med kunder tagit fram ett komplett skyddssortiment för den skandinaviska marknaden. Detta sortiment marknadsförs under våra registrerade varumärken tillsammans med andra leverantörers skyddsprodukter.

Hela verksamheten bedrivs i egna lokaler i Göteborg, Sverige.

Contacts

Michael Cederkvist
031-7851141
070-592 05 90

LATEST NEWS

- News from the industry
9/9/2024
Red Hat Enterprise Linux AI nu tillgänglig Felaktig konfiguration innebär riskHär får du köra berusad full(t) lagligt
9/6/2024
ISCAR QUICK-D-MILL Tillsammans på ProcessTeknik!Fördelarna med design Weld Defects - How to Fix Lack of Fusion QuicklyFörsta årliga utdelningen av "The Ownershift Prize"
9/5/2024
Nytt sortiment radarnivågivare YstaMaskiners nyhet för ökad klippkapacitetISCAR´s LOGIQ3CHAM-familj utökas 1KOMMA5° öppnar nordiskt showroomAntar gemensamt rollen som Newsecs VD
9/4/2024
Jordfelsbrytare Typ B 125APrecisionsmätning i mobila applikationerSå blev chiplets ny stand­ard i halvledarindustrin Söderberg & Haak välkomnar Terex EcotecsManitou för hela slanten
9/3/2024
EMC-Förskruvning i rostfritt stålUndvik fukt med SMC:s nya kondensdetektorArrangerar årets automationshändelseNy wifi-brygga till Yales Marknadstrenden för rostfritt stål