LATEST NEWS

- News from the industry

Två medlemsföretag nominerade

Till Årets Fasad 2024
Plåt & Ventföretagens medlemsföretag Plåtslagaren G.H. Johansson och Björn Perssons Plåtslageri är nominerade till Årets Fasad 2024. Plåtslagaren G.H. Johansson är nominerat för två projekt som rör nyproduktion och Björn Perssons Plåtslageri är nominerat för ett renoverings-/restaureringsprojekt.

– Det är glädjande att våra medlemsföretag uppmärksammas för sina hantverksarbeten och yrkesskicklighet, säger Anders Hvarfner, vd på Plåt & Ventföretagen.

Priset Årets Fasad delas ut av Mur & Putsföretagen, branschföreningen för murat och putsat byggande. Tävlingens syfte är att uppmärksamma byggande som bidrar till vackra, intressanta, spännande, hållbara fasader och byggnader. I år delas priset ut för tionde året i rad.

Priset delas ut i två kategorier Nyproduktion och Renovering/restaurering. Plåtslagaren G.H. Johansson är nominerat med två projekt i kategorin Nyproduktion där de har varit ansvariga för plåtarbetet.

Björn Perssons Plåtslageri är nominerat i kategorin Renovering/restaurering och de har varit ansvariga för plåtarbetet.

– Projekten som våra medlemsföretag är nominerade för visar att plåt är ett material som passar på alla byggnader, från Sperlings Backe 45 som byggdes i slutet av 1800-talet till moderna byggnader för 2020-talet, som Haga Norra kv 1 och Torselden 8, säger Anders Hvarfner, vd på Plåt & Ventföretagen.

De nominerade projekten
I projektet Haga Norra kv 1 i Solna har Plåtslagaren G.H. Johansson ansvarat för plåtarbetet på fasaden och i projektet Torselden 8 på Lidingö ansvarade de för plåtarbetet på både fasaden och taket.

– Vi är superglada över de två nomineringarna. Det är roligt att samarbeta med engagerade beställare. Jag vill passa på att lyfta fram våra duktiga medarbetare vars arbete gjorde att slutresultatet blev väldigt bra för de båda projekten, säger Håkan Torhult, vd på Plåtslagaren G.H. Johansson.

För projektet Sperlings backe 45 vid Stureplan i Stockholm har Björn Perssons Plåtslageri ansvarat för plåtarbetet på fasaden tillsammans med Ekströms Plåtslageri, även de är medlemmar i Plåt & Ventföretagen.

– Det känns jätteroligt att vara nominerad. Jag är glad över att projektet blir uppmärksammat då jag verkligen tycker att det är en fantastiskt vacker fasad och byggnad. I ett sådant här speciellt projekt, där både arkitekt och antikvarie är inblandade, krävs det också att man har en stark samarbetsvilja för att det ska fungera optimalt. Det lyckades vi bra med här, säger Emelie Persson, vd på Björn Perssons Plåtslageri.

Vinnaren presenteras efter Fasadforum den 14 november i Stockholm. Läs mer om Årets Fasad här

För mer information kontakta:
Anders Hvarfner, vd på Plåt & Ventföretagen, 08-783 86 02.
Tomas Skagerlind, kommunikationschef på Plåt & Ventföretagen, 08-762 75 92.

LATEST NEWS

- News from the industry
10/18/2024
IFS gör industriell AI till verklighet Osäker byggbransch Lenovo presenterar hybrid-AI-portföljSå väljer du mellan vinylgolv och laminatgolvTrådbondnings viktiga roll
10/17/2024
Mirka introducerar en helt ny dammsugare25 års samarbete med igusSvetsa mer hållbart Yale lanserar fingeravtrycksläsareFramsteg och nya möjligheter
10/16/2024
Blinto växlar upp tillväxttaktenKraftfull, roterande slipmaskinKlarna integreras med Apple Pay i USASå sänker du dina drivmedelskostnader Lär dig hur AI revolu­tionerar svensk industri
10/15/2024
Kan mindre företag automatisera?Hestra Truck blir del­ägare i Håkanssons TruckXMOR-skopan på hårt bokad turnéSICK tilldelas EcoVadis platina-medaljKarma meddelar priset på Revero i Europa
10/14/2024
YstaMaskiner på Elmia Lantbruk i JönköpingGrindstängare från Dictator ScandinaviaNu är alla bitar på plats hos Swecon RentalLaddboxkillarna finns nu i 75 städerNya nätfiskemetoder via QR-kod