LATEST NEWS

- News from the industry

Unga akademiker väljer DHL

Som en attraktiv arbetsgivare
DHL tillhör de företag som Sveriges studenter och unga akademiker helst vill arbeta hos. För nionde gången placerar sig DHL på topplistan när Academic Work och Kantar mäter arbetsgivarattraktivitet.

När undersökningen Young Professional Attraction Index (YPAI) 2024 presenteras, placerar sig DHL bland de 100 mest attraktiva arbetsgivarna i Sverige. Det är nionde gången sedan 2015 som DHL hamnar topp-100 som de mest omnämnda arbetsgivarna.

- Jag blir så glad och stolt. Det här visar att vårt långsiktiga fokus på arbetsgivarvarumärke ger resultat. Samtidigt får vi ytterligare förståelse kring vad framtidens medarbetare prioriterar när de väljer arbetsgivare och karriär, vilket är en strategisk fråga i vår verksamhet, säger Emilie Ernstson, HR-direktör på DHL Freight Sverige.

- DHL är ett globalt och innovativt bolag som erbjuder många möjligheter i en intressant bransch. Vi är också aktiva i frågor kring framtid, omställning och socialt ansvarstagande. Dessutom har vi ett tydligt fokus på hur vi ständigt utvecklar våra medarbetare. Den kombinationen tror jag attraherar många människor när de ska göra vägval i början av sina karriärer, säger Emilie Ernstson.

Om Young Professional Attraction Index
Academic Work har i samarbete med Kantar skapat ett mått på arbetsgivares attraktivitet bland studenter och yrkesverksamma i början av sin karriär – Young Professional Attraction Index (YPAI). En young professional avser inte nödvändigtvis ålder, utan snarare någon som är i början av sin karriär med 0–5 års arbetslivserfarenhet.

Undersökningen har genomförts sedan 2015 och i år deltog 4 741 personer i den svenska delen av studien. Totalt deltog 13 519 personer i länderna Sverige, Danmark, Finland, Nederländerna, Norge, Schweiz och Tyskland.

Undersökningen omfattar frågor som behandlar ämnen så som uppfattningen om ledarskap, dess underliggande faktorer och avgörande element vid val av arbetsgivare. Respondenterna skriver också i fritext vilka arbetsgivare de helst vill arbeta hos. De 100 mest omnämnda arbetsgivarna är de som kommer med i huvudundersökningen varje år.

Ladda ner och läs undersökningen YPAI 2024

LATEST NEWS

- News from the industry
9/12/2024
Myter som hindrar virtuell maskinmigreringNSK når genombrottDell Technologies och Red Hat samarbetar Progress presenterar Progress Semaphore
9/11/2024
Plastkapslingar XXL för stora idéer!Möt oss i PiteåMirka lanserar batteri­driven bandslipmaskinEffektivare märkningsprocess Automatiserad logistik
9/10/2024
Välkommen till SvetslärarmötetGibbsCAM 2025 är här!Få en inblick i vår värld!Bilprovningen säkrar kundnöjdhetenIT-Total storsatsar på Informationssäkerhet
9/9/2024
Vibrerar din pump? Safe Control blir en del av GBA GroupInviger utbyggnad av fabriken i ArvikaLicenssvets – det är det och så fungerar det!Eaton lanserar 5P Gen 2 UPS
9/6/2024
ISCAR QUICK-D-MILL Tillsammans på ProcessTeknik!Fördelarna med design Weld Defects - How to Fix Lack of Fusion QuicklyFörsta årliga utdelningen av "The Ownershift Prize"