LATEST NEWS

- News from the industry

VIPRE Security Group blir "strategisk ledare"

Utses i ny rapport från AV-Comparatives
Med ett samlat testresultat på 100 % i både förebyggande och upptäckt av attacker är IT-säkerhetsföretagets lösningar både säkra och kostnadseffektiva för företag.

IT-säkerhetsföretaget VIPRE Security Group har utsetts till ”strategisk ledare” i en ny rapport från den oberoende testorganisationen för säkerhetsprogramvara, AV-Comparatives. Testrapporten fokuserar på Endpoint Prevention and Response (EPR) och drar slutsatsen att VIPREs endpoint-lösningar utmärker sig i alla faser.

VIPRE fick 100 procent i alla faser av attacker mot endpoints, intern spridning och attacker mot tillgångar – både när det gäller förebyggande och upptäckt. Detta innebär att VIPREs lösningar är några av de bästa i branschen. Av de 12 utvärderade säkerhetslösningarna rankades VIPRE också som den näst mest kostnadseffektiva och hade bland de lägsta totala ägandekostnaderna (TCO).

EPR-testet är utformat för att utvärdera effektiviteten hos lösningar som Endpoint Protection Products (EPP), Endpoint Detection and Response (EDR) och Extended Detection and Response (XDR), som är skapade för att motverka komplexa attacker riktade mot organisationers infrastruktur. Den rigorösa testbedömningen kräver att cybersäkerhetslösningarna kan bekämpa 50 unika, riktade attackscenarier och ett brett spektrum av attacktekniker och vektorer.

”VIPRE utmärkte sig särskilt i våra utvärderingar genom att uppvisa en fenomenal systemskyddsförmåga. Dessutom tog deras produkter ledningen när det gäller total ägandekostnad, vilket understryker VIPREs exceptionella värde för företag”, säger Peter Stelzhammer, medgrundare av AV-Comparatives.

Nya funktioner sänker kostnaden TCO ytterligare
I dag presenterar VIPRE också nya funktioner, AI Advisor och Remote Browser Isolation (RBI), i sin EDR-plattform, vilket avsevärt ökar kapaciteten för incidenthantering och åtgärdande.

Med den nya generativa AI-baserade rådgivaren kan säkerhetsteam påskynda incidentutredningar, förbättra kontext och avsluta incidenter snabbare. När säkerhetspersonal utreder incidenter kan de ställa frågor med hjälp av naturligt språk, begära sammanfattningar av upptäckta länkar och filer, samt använda förbättrad sandboxing och analys av länkar och filer, och mycket mer.

Integrerad RBI (Remote Browser Isolation) gör det möjligt för säkerhetspersonal att utforska misstänkta länkar utan risk för intrång. Genom VIPREs säkra molnbaserade webbläsare kan team på distans genomsöka look-a-like-webbplatser och nätfiskeförsök som annars inte utlöser automatisk upptäckt.

Dessa nya undersökningsverktyg bidrar till att ytterligare sänka den totala ägandekostnaden för VIPREs EDR-plattform, vilket gör lösningen ännu mer övertygande och konkurrenskraftig.

”Våra lösningar sticker ut på marknaden genom att leverera den högsta nivån av detektionsförmåga samtidigt som ägandekostnaden hålls nere. Detta är möjligt tack vare den inbyggda effektiviteten i vår teknik. Vår portal är utformad för att hjälpa till att filtrera bort bruset så att IT- och säkerhetsteam snabbt kan granska, bedöma och reagera på incidenter. Bäst av allt är att kunderna får denna skyddsnivå utan att behöva anställa extra personal eller investera i ytterligare professionella tjänster. Med våra senaste innovationer är målet att ge säkerhetsteamen möjlighet att maximera sin effektivitet, även med begränsade interna resurser. Våra lösningar är utformade för att hjälpa företag att snabbt och effektivt reagera på den föränderliga och oförutsägbara hotbilden”, säger Usman Choudhary, CPTO för VIPRE Security Group.

”Toppbetyget från AV-Comparatives understryker VIPRE:s tekniska skicklighet och expertis som gör det möjligt för team att leverera högpresterande, sofistikerade och kostnadseffektiva lösningar. För att öka värdet på plattformen har VIPRE noggrant undersökt hur man bäst integrerar generativ AI i produkter för att maximera effekten av tjänsterna för kunderna”, säger Nate Simmons, President, Cybersecurity and Martech Division, Ziff Davis.

LATEST NEWS

- News from the industry
10/10/2024
EJOT lanserar ALtracs® XtScrive ingår avtal med Svea Bank James Hardie Sverige växer SOTI tar digitalisering till en ny nivåRheinzink ställer in siktet
10/9/2024
TYRI startar egen produktion av kretskortServokablar för NordamerikaOlsons på EuroBlech 2024Moussi Montage Introducerar Ny Serie Vi fyller 50 år
10/8/2024
Ta steget upp till nästa funktionsnivå Högtrycksmunstycken:Vi presenterar CoroMill® MS20 Sveriges främsta experter samlasRelining
10/7/2024
Så löser Siemens lagringsutmaningarBetalningsindustrin står inför en ny världsordning HMS Networks förvärvar PEAK-System Technik Nyheter från BrysselAWS skapar AI-driven superhjärna för Formel 1
10/4/2024
Moussi Montage lanserar ny serie Så kringgår spammarna skräppostfiltrenLeveransproblemen som hotar e-handelns tillväxtLanserar nya Optimizely Personalization Förvandlar kontor till nytt Scandic Go-hotell