LATEST NEWS

- News from the industry

XL-BYGG Herok levererar helhetslösning

Till stort projekt i Eskilstuna
XL-BYGG Herok levererar, via sin uthyrningsverksamhet, över 100 arbetsbodar tillsammans med infrastruktur till ett stort projekt i Eskilstuna.

I Eskilstuna pågår det sedan några månader tillbaka en jätteinvestering där en stor global kund just nu bygger ett enormt datacenter. En av många leverantörer är XL-BYGG Herok som levererar en unik helhetslösning inom uthyrning av arbetsbodar.

-De 100 arbetsbodarna inrymmer alltifrån omklädningsrum och kontor till restaurang och matsal. Vi har även levererat ett stort isolerat tält som fungerar som en sista säkerhetssluss innan själva arbetsplatsen, säger Per Karlsson, delägare av XL-BYGG Herok.

Arbetsplatsen i Eskilstuna skiljer sig en del från de allra flesta byggplatser. Stora delar av arbetsplatsen är asfalterad och har dessutom ett uppritat vägnät med färgkoder för att guida både arbetare och besökare till rätt platser.

-Jag skulle vilja beskriva det som ett välfungerande mindre samhälle. Även säkerheten och arbetsmiljön är i framkant och det är många säkerhetskontroller och olika incheckningar som behövs innan man kommer in på själva byggarbetsplatsen, säger Martin Pennerborn, ansvarig projektledare XL-BYGG Herok.

Winthrop har totalentreprenaden och innan projektet drog igång ställde de ut frågan till XL-BYGG Herok om de kunde leverera en helhetslösning.

-Från att vi fick frågan till att arbetsbodarna var på plats var mindre än 5 veckor. Vi har även en stor del uthyrning av maskiner, elverktyg, truckar och olika liftar. Vi har på kort tid lyckats bygga upp ett stort förtroende, säger Martin Pennerborn.

Att det blev just XL-BYGG Herok, som levererar till projektet tillsammans med Perssons Hyrmaskiner, var ingen slump enligt Winthrop.

-XL-BYGG Herok är väldigt lösningsorienterade och de har både kunskap och erfarenhet. De har också viljan i att investera och göra skillnad på riktigt. Vi har idag fått en helhetslösning som gör att vi kan fokusera på rätt saker och detta leder till att projektet ligger före i fas, säger Adam Lee, projektansvarig på Winthrop.

Kontraktet är tecknat på 18 månader men projektet i sin helhet förväntas pågå under 6 år. På rullande 12 månader är uppdraget värt ca 40 miljoner kronor men med potential för betydligt mer då affären är stor och omfattar mycket.

-Uthyrning har gått ifrån att inte bara handla om att hyra ut maskiner, utan det är precis som många andra områden idag, viktigare att leverera helhetslösningar. Idag görs det större investeringar på arbetsplatserna som betalar tillbaka sig i en bättre arbetsmiljö och ett större säkerhetstänk där man minimerar antalet risker och misstag till noll. Det gör det hela mer långsiktigt och mer hållbart, säger Per Karlsson.

I projektet har just helhetslösningar varit genomgående samtidigt som ett par unika lösningar har krävts.

-Vi har hjälpt till med att bland annat leverera strömförsörjning och idag på plats finns Sveriges största elverk för lågström. Portalen är dessutom beräknad med hjälp av konstruktörer för att klara alla förutsättningar. Tillsammans har vi lyckats med att skapa en unik arbetsplats utifrån en från början begränsad möjlighet, säger Martin Pennerborn.

XL-BYGG Heroks förmåga att leverera kundunika och helhetslösningar har uppskattats mycket av Winthrop.

-De löser allting, antingen själva eller via deras kontaktnät de har byggt upp under en lång tid. Det var därför ganska självklart att Martin och teamet fick utmärkelsen månadens entreprenör, säger Adam Lee.

XL-BYGG Herok är en lokal aktör som har ett starkt fäste i Mälardalen med sina butiker på sex olika orter. Tillsammans erbjuder man alltifrån hyrtjänster av olika typer av maskiner, fordon och tillbehör med förare till inköp av byggmaterial. Sedan man blev en del av Mestergruppen har XL-BYGG Herok märkt av att man har fått fler möjligheter och förfrågningar.

-Fördelen med uthyrningen är att man kommer in tidigt i byggprocessen och får kontakt med alla inbladande parter i projektet. Vi lyckas också skapa många synergier för alla i projektet där vi får möjligheten till att bli en one-stop-shop. Det gör att vi kan hjälpa till med att hålla nere antalet leveranser vilket är bättre ur både ett kostnads- och miljöperspektiv, säger Per Karlsson.

XL-BYGG, som ingår i Mestergruppen, har under de senaste åren stärkt sin position som den marknadsledande aktören inom byggmaterialhandeln och en stor del förklaras i bolagets affärsmodell.

- Gemensamt bland alla våra medlemmar är att de alla är drivna entreprenörer som hela tiden har viljan att göra saker lite bättre samtidigt som de är lagspelare och vill tillsammans alltid lösa sina och sina kunders vardag. Där är XL-BYGG Herok ett bra exempel på hur vi hela tiden flyttar fram våra positioner, säger Carl Littlewood, Kedjechef XL-BYGG.

LATEST NEWS

- News from the industry
10/8/2024
Högtrycksmunstycken:Vi presenterar CoroMill® MS20 Sveriges främsta experter samlasReliningInjustering av värmesystem
10/7/2024
Så löser Siemens lagringsutmaningarBetalningsindustrin står inför en ny världsordning HMS Networks förvärvar PEAK-System Technik Nyheter från BrysselAWS skapar AI-driven superhjärna för Formel 1
10/4/2024
Moussi Montage lanserar ny serie Så kringgår spammarna skräppostfiltrenLeveransproblemen som hotar e-handelns tillväxtLanserar nya Optimizely Personalization Förvandlar kontor till nytt Scandic Go-hotell
10/3/2024
Moussi Montage Intro­ducerar nya fönstergaller Vinning satsar på "Närskrotat"OilQuick auktionerar ut rosa Grab John-skopa Gnosjö Automatsvarv­ning går mot strömmen Besök vår monter på Scanautomatic!
10/2/2024
Moussi Montage förbättrar smidstjänster The Future of Automation and DigitalizationOMP deltar i byggandet av en fiskväg Nytt strategiskt partnerskapASSA ABLOY på Skydd