LATEST NEWS

- News from the industry

Effektivitet och precision i plasttillverkning

Gasinjektionstekniken (GIM – Gas Injection Moulding, formsprutning med gas.)
Gasinjektionsteknik är en avancerad form av formsprutning som erbjuder flera fördelar, inklusive minskad materialanvändning och förbättrad produktkvalitet. Denna teknik, som använder inert gas för att skapa ihåliga strukturer i plastkomponenter, är särskilt användbar för tillverkning av komplexa och stora delar. Euroform, med sin breda erfarenhet inom olika formsprutningstekniker, ger insikt och expertis för att optimera tillverkningsprocesser.

Vad är gasinjektionsteknik?


Gasinjektion, även känd som gas-assisterad formsprutning, involverar att injicera smält plast i en form, följt av introduktion av pressad inert gas, vanligtvis kväve. Gaser skapar ihåliga kanaler i plasten, vilket pressar materialet mot formens väggar och resulterar i starka och lätta delar.

Fördelar med gasinjektionsteknik


Gasinjektionsteknik erbjuder flera fördelar:

Materialbesparing: Genom att skapa ihåliga sektioner i plasten används mindre material jämfört med konventionell formsprutning, vilket resulterar i kostnadsbesparingar och lägre vikt på slutprodukten.
Förbättrad ytkvalitet: Denna teknik minimerar ytdefekter som sjunkmärken och deformationer, vilket ger en jämn och estetiskt tilltalande yta.
Strukturell integritet: Gasinjektionsteknik möjliggör produktion av delar med varierande väggtjocklekar och ger hög styrka och stabilitet, vilket gör tekniken idealisk för stora och komplexa delar.

Användningsområden


Gasinjektionsteknik används inom flera industrier för olika applikationer, däribland:

Fordonsindustrin: Tillverkning av komponenter som dörrhandtag, rattar och stötfångare som kräver hög styrka och låg vikt.
Medicin: Produktion av medicinska apparater och höljen som behöver hållbarhet och noggrannhet.
Konsumentprodukter: Skapande av estetikdrivna produkter med hög ytfinish och komplex design.

Begränsningar och utmaningar


Trots dess många fördelar finns det vissa begränsningar med gasinjektionsteknik:

- Komplexitet och kostnad: Gasinjektionsteknik kräver avancerad utrustning och exakt kontroll, vilket kan göra den dyrare att implementera än traditionell formsprutning.
- Materialval: Inte alla plastmaterial är lämpliga för gasinjektion, vilket begränsar materialvalet till specifika termoplaster som polypropylen och polykarbonat.
- Begränsningar i design.

Formsprutning med Euroform


Euroform erbjuder omfattande expertis inom gasinjektionsteknik och kan hjälpa företag att optimera sina tillverkningsprocesser. För rådgivning och assistans, kontakta Euroform för att dra nytta av deras erfarenhet och tekniska kompetens. Besök deras hemsida för mer information och för att komma i kontakt med deras experter.

Genom att utnyttja gasinjektionsteknik kan företag förbättra produktkvaliteten, sänka kostnaderna och öka effektiviteten i sin tillverkning. Kontakta Euroform för att utforska hur denna teknik kan gagna dina specifika behov.
Contact information
Mailing address
Box 397
57324 Tranås
Visiting address
Verkstads­gatan 9-10
57324 Tranås
Region
Tranås
Jönköpings county
Sweden
Organization id:
556289-1308
Founded: 1968
Employees: 200
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till AB Euroform!

Vi har vid våra två produktionsenheter en mycket modern maskinpark med hög automatiseringsgrad för rationell tillverkning.

Förutom konventionell formsprutning av plastkomponenter är kännetecknet för företaget hög tekniknivå med pionjärer inom nya tekniker som TSG-formsprutning, Gas-Injection och fler- materialformsprutning.

För efterbearbetning/vidareförädling av komponenterna finns moderna anläggningar med bl.a. lackering, svetsning, dekorering, metallingjutning m.m.

Välkommen att kontakta oss!

Certifications

ISO 14001:2004 – ISO 9001:2000 – ISO/TS 16949:2002

Contacts

Joakim Bergstrom
-

LATEST NEWS

- News from the industry
9/11/2024
PAIR Finance expanderar till SverigeAI-driven lösning från Jabra Utnyttjandet av sårbar­heter har ökat 180 %Axalta lanserar Axalta NimbusLG Streaming Week
9/10/2024
Välkommen till SvetslärarmötetGibbsCAM 2025 är här!Få en inblick i vår värld!Bilprovningen säkrar kundnöjdhetenIT-Total storsatsar på Informationssäkerhet
9/9/2024
Vibrerar din pump? Safe Control blir en del av GBA GroupInviger utbyggnad av fabriken i ArvikaLicenssvets – det är det och så fungerar det!Eaton lanserar 5P Gen 2 UPS
9/6/2024
ISCAR QUICK-D-MILL Tillsammans på ProcessTeknik!Fördelarna med design Weld Defects - How to Fix Lack of Fusion QuicklyFörsta årliga utdelningen av "The Ownershift Prize"
9/5/2024
Nytt sortiment radarnivågivare YstaMaskiners nyhet för ökad klippkapacitetISCAR´s LOGIQ3CHAM-familj utökas 1KOMMA5° öppnar nordiskt showroomAntar gemensamt rollen som Newsecs VD