LATEST NEWS

- News from the industry

Lösningar för eldrift och laddning

Hos Swecon på Entreprenad Live
På branschmässan Entreprenad Live på Ring Knutstorp i Skåne den 5-7 september visar Swecon bland annat upp nya hjälpmedel från Volvo Construction Equipment för att möjliggöra ett utökat nyttjade av eldrivna maskiner.

Det kommer att dröja innan elmaskiner fungerar överallt i alla applikationer. Avsaknad av infrastruktur samt tillgång till elektricitet är begränsande faktorer för de elmaskiner som redan finns på marknaden. Volvos batterienergilager PU500 är utvecklat av just denna anledning. Det kräver så lite som 32A för att anslutas mot elnätet och kan laddas för transport ut till en arbetsplats eller anslutas på plats där det finns möjlighet. Med en intern kapacitet på cirka 400 kW och en inbyggd snabbladdare på 240 kW kan det ladda stora eldrivna maskiner på så lite som en timme.

– PU500 är i första hand avsedd för laddning av större elmaskiner som Volvo EC230, L90 och L120 Electric (600V), men kan även användas för till exempel laddning av elektriska lastbilar och andra kompakta maskiner och elverktyg, säger Björn Svedbergh, produktspecialist på elektromobilitet hos Swecon.

Det kompakta batterienergilagret Volvo PU40 är lillebror till den tidigare lanserade PU500. Samma grundtanke ligger bakom framtagandet av PU40. Den mindre modellen har 40 kW kapacitet och kan används för att ladda kompakthjullastarna Volvo L20 och L25 Electric, minigrävarna EC18 och ECR25 Electric på cirka 1,5 timme vid två tillfällen. På PU40 finns det också uttag för att ladda annan elektrisk utrustning som kan tänkas behövas på en arbetsplats med begränsad eller ingen tillgång till elnät.

Både Volvo PU40 och PU500 kan upplevas på Entreprenad Live i Skåne den 5-7 september, tillsammans med provkörning av både kompakta och medelstora eldrivna maskiner.

Mer om Swecons eldrivna maskiner och laddningslösningar från Volvo CE

LATEST NEWS

- News from the industry
9/9/2024
Red Hat Enterprise Linux AI nu tillgänglig Felaktig konfiguration innebär riskHär får du köra berusad full(t) lagligt
9/6/2024
ISCAR QUICK-D-MILL Tillsammans på ProcessTeknik!Fördelarna med design Weld Defects - How to Fix Lack of Fusion QuicklyFörsta årliga utdelningen av "The Ownershift Prize"
9/5/2024
Nytt sortiment radarnivågivare YstaMaskiners nyhet för ökad klippkapacitetISCAR´s LOGIQ3CHAM-familj utökas 1KOMMA5° öppnar nordiskt showroomAntar gemensamt rollen som Newsecs VD
9/4/2024
Soft Touch AB i ett unikt samarbeteJordfelsbrytare Typ B 125APrecisionsmätning i mobila applikationerSå blev chiplets ny stand­ard i halvledarindustrin Söderberg & Haak välkomnar Terex Ecotecs
9/3/2024
EMC-Förskruvning i rostfritt stålUndvik fukt med SMC:s nya kondensdetektorArrangerar årets automationshändelseNy wifi-brygga till Yales Marknadstrenden för rostfritt stål