LATEST NEWS

- News from the industry

Legotillverkning i plast

– En flexibel och hållbar lösning
Legotillverkning i plast är en effektiv metod för att skapa skräddarsydda komponenter och produkter. Artikeln utforskar vad legotillverkning innebär, fördelarna med denna typ av produktion samt de olika användningsområden där plastkomponenter spelar en viktig roll.

Vad är legotillverkning i plast?


Legotillverkning innebär att ett företag anlitas för att producera komponenter eller färdiga produkter enligt en kunds specifikationer. Detta innebär att tillverkningsprocessen helt överlåts till en specialiserad leverantör som tar ansvar för produktutveckling, materialval, tillverkning och efterbearbetning. Inom plastindustrin är detta särskilt fördelaktigt för att skapa både prototyper och större serier av plastdetaljer.

Fördelar med legotillverkning i plast


Kostnadseffektivt: Legotillverkning gör det möjligt för företag att minska sina produktionskostnader genom att använda externa tillverkare med specialiserade maskiner och resurser.
Flexibilitet: Tillverkning i plast ger stora möjligheter till anpassning och variation i design, vilket är viktigt i flera branscher där unika detaljer efterfrågas.
Miljöaspekter: Många tillverkare använder sig av återvunna och biobaserade material för att minska miljöpåverkan, vilket blir en viktig del av legotillverkning i plast.

Användningsområden


Legotillverkning i plast används inom flera industrier, som fordonsindustrin, bygg, medicinteknik och konsumentprodukter. Plastkomponenternas flexibilitet och hållbarhet gör dem idealiska för användning i krävande miljöer där lättvikt och styrka behövs.

Hur går processen till?


Tillverkningsprocessen börjar med design och planering, där kundens behov och specifikationer analyseras. Därefter sker produktion med hjälp av formsprutning eller andra relevanta bearbetningsmetoder beroende på produktens krav. Efter produktionen kan montering och kvalitetskontroll utföras för att säkerställa att slutprodukten uppfyller alla krav innan leverans.

Produktion och efterbearbetning


Företag som erbjuder legotillverkning i plast kan hantera allt från små serier till massproduktion. De erbjuder även efterbearbetningstjänster som montering, tryck och anpassning av detaljer för att uppfylla specifika kundkrav.

Kontakta Mälarplast för legotillverkning i plast


Om du söker en pålitlig och erfaren partner för legoproduktion inom plast, kontakta Mälarplast för att få en lösning anpassad efter dina behov. Deras tjänster sträcker sig från design och utveckling och serieproduktion med hög kvalitet och hållbarhet i fokus.
Contact information
Mailing address
Hejar­gatan 14
63229 Eskilstuna
Visiting address
Hejar­gatan 14
63229 Eskilstuna
Region
Eskilstuna
Södermanlands county
Sweden
Organization id:
556742-4857
Founded: 1972
Employees: 30
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till Mälarplast AB!

Mälarplast är en komplett leverantör av miljö- och kundanpassade plasttekniska lösningar.
Vi arbetar snabbt och anpassar vår leverans till kundens behov och önskemål – allt från att ”bara” leverera en plastdetalj till kompletta, färdigpackade systemlösningar.
Med korta ledtider och en leveranssäkerhet på närmare 100% är vi ledande i vår bransch.

Vi är dessutom en av få underleverantörer som bearbetar både termo- och härdplaster genom såväl formsprutning som formpressning.
Vi har en komplett egen konstruktions- och formverktygsavdelning.
Det ger oss en unik förmåga att lösa kundernas behov.
Genom en gedigen kunskap inom företaget, en bred maskinpark och ett stort nätverk av samarbetspartners hittar vi bästa lösningen för varje produkt.

Mälarplast nöjda kunder finns både bland stora globala företag som ABB, Bombardier, SAS och Volvo till mindre ensamföretagare och innovatörer.

På Mälarplast arbetar vi ständigt med förbättringar inom miljöområdet. Därför är vi sedan många år tillbaka certifierade enligt ISO 14001:2015

Certifications

AAA – ISO 14001:2015 – ISO 9001:2015

Contacts

Peter Wall
016-51 72 41
Conny Tapper
073 530 56 32

Videos

Mälarplast - den kompletta leverantören av Plasttekniska lösningar

LATEST NEWS

- News from the industry
10/16/2024
Börsen H1 viktig del av Kirunas stadsutveckling Thomas Betong tar prefab till en helt ny nivåLambertssons nya chef i Region VästÅterbruk i fokus när Higab renoverar kontoret
10/15/2024
Kan mindre företag automatisera?Hestra Truck blir del­ägare i Håkanssons TruckXMOR-skopan på hårt bokad turnéSICK tilldelas EcoVadis platina-medaljKarma meddelar priset på Revero i Europa
10/14/2024
YstaMaskiner på Elmia Lantbruk i JönköpingGrindstängare från Dictator ScandinaviaNu är alla bitar på plats hos Swecon RentalLaddboxkillarna finns nu i 75 städerNya nätfiskemetoder via QR-kod
10/11/2024
Lämplig hantering av mediaDenodo lanserar globalt utbildningsinitiativ Välkommen till öppet hus på Senergia EnergiforumFörsta svenska laddhubben för lastbilarByggmaterialdagen 2024
10/10/2024
Nyhet! Hyr en termotransferskrivare! Ny design och funktion40 ton hållbarhet!Satsar på renlighet från ANMASI AB Stärker sin närvaro i Stockholmsområdet