LATEST NEWS

- News from the industry

Mobila pumpar för förflytt­ning av större vattenmassor

Våren 2022 lanserar Etebra en nyhet i sortimentet
Mobila vattenpumpar från den italienska leverantören Veneroni. I Italien och andra delar av världen används dessa pumpar främst för bevattning, där man flyttar vatten från kanaler ut på åkrar och fält.

I Sverige ser vi andra användningsområden inom såväl lantbruk som entreprenad. Att snabbt kunna förflytta större vattenmassor för att förhindra översvämning på fälten kan ligga i en lantbrukares intresse, medan en kommun kan använda pumpen för samma syfte, fast inom tätorter för att undvika vattenskador i städer när exempelvis vattendrag svämmar över och letar sig in på gator och torg.

Etebra genomförde i mars en lyckad demokörning av en vattenpump modell ATR med 400 mm i rördiameter, i samarbete med Rossviks Säteri i Eskilstuna, som investerat i en pump för att kunna kontrollera vattenståndet runt sina fält.
Utöver Rossviks Säteri, har även Hammars Säteri i Örebro, införskaffat en pump. Bengt på Hammars Säteri valde dock modellen större, en ETR med 500 mm diameter på röret.

Pumparna presenterades även på Svenska Dränerares Riksförbund som i år hölls på Hammars Säteri, där intresset var högt.

I Etebras sortiment finns två grundmodeller; AT och ET.
ATR med rörlängd 6 m. Välj mellan 250 eller 400 mm i rördiameter.
ATS med rörlängd 5 m. Rördiameter 400 mm. Teleskopisk förlängning av röret 1,5 m.
AT-modellerna är centrifugaldrivna.

ETR med rörlängd 6 m. Rördiameter 500 mm.
ET-modellen är propellerdriven, och genererar därmed mer kraft.

Om intresse för en demokörning finns, går detta att ordna i Eskilstuna, förutsatt att tillräckligt många intressenter kommer.

För mer information, kontakta:
Ulf Persson
+46 76 317 38 52

Magnus Mörtsell
+46 73 434 96 06

info@etebra.nu

Om oss
Etebra Maskin & Vagn AB är impotör och generalagent för vagnar till jord- och lantbruk, samt entreprenad. Våra varumärken innefattar bland annat Western Fabrications, Richard Western, MOVA, Fliegl och Ziegler. Företaget bildades 1999 och verksamheten med kontor och reservdelslager finns i Skärstad, strax utanför Huskvarna. Etebra Maskin & Vagn AB är medlem i MaskinLeverantörerna.
Läs mer på www.etebra.nu
Contact information
Mailing address
Larssons Väg 11
56191 Huskvarna
Region
Jönköping
Jönköpings county
Sweden
Organization id:
556617-0626
Founded: 2001
Employees: 4
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till Etebra Maskin & Vagn AB!

Vår affärsidé är att marknadsföra ett komplett program av kärror och vagnar till lantbruk, entreprenörer och kommuner. Våra egna vagnar av märket MOVA tillverkas i Sverige.

Etebra började sin verksamhet på hösten 1999. Kontakt hade tagits med Richard Western LTD i England och vid ett möte i Köpenhamn i september samma år skrevs kontraktet som gav Etebra ensamrätten att importera Richard Westernvagnar till Sverige.

Etebra är idag ett försäljnings- och utvecklingsbolag för vagnar med en högsta hastighet av 40 km/tim. Vi verkar i stort sett bara på den svenska marknaden och våra kunder finns inom lantbruk, entreprenad, kommuner och industrier. Vi jobbar hårt för att bli en av de största och kunnigaste aktörerna i vår bransch.

Vi har idag kanske marknadens bredaste produktprogram av vagnar och kan erbjuda vagnar i storlekar från 5 ton upp till 28 ton. Vi jobbar mycket aktivt med att utveckla såväl nya som gamla produkter. Vårt fokus är att ständigt utveckla och förbättra våra produkter samt vår servicenivå beträffande reservdelar till alla våra produkter.

Välkommen att kontakta oss!

The company's services/products

Contract machines: sales: Carts, Trailers

Contacts

Ulf Persson
036-336 69 93
076-317 38 52
Emma Claesson
036-336 69 95
072-666 89 66
Magnus Mörtsell
036-336 69 91
073-434 96 06
Rickard Abelsson
036-336 69 92
070-825 64 85

Videos

Kundreportage Western Balvagn 8RP

Kundreportage Western Balvagn 8RP
Kundreportage MOVA Djurvagn DTV6
Kundreportage Mobil vattenpump Veneroni ATR40
Kundreportage Fliegl Grensåg
Demokörning MPH Planerskrapa
Veneroni mobila pumpar, sortiment
Veneroni mobila pumpar presentation & demo
Veneroni mobila pumpar, demokörning
Western Skruvvagn 25GR - för stora skördar
MOVA Djurvagn DTV - fördelar för dig som kund
MOVA Djurvagn DTV
Western Dumpervagn DLH
Western Tippvagn 14T, guidning
Western Balvagn med certifierad ballåsning Safe Lock

LATEST NEWS

- News from the industry
9/9/2024
Red Hat Enterprise Linux AI nu tillgänglig Felaktig konfiguration innebär riskHär får du köra berusad full(t) lagligt
9/6/2024
ISCAR QUICK-D-MILL Tillsammans på ProcessTeknik!Fördelarna med design Weld Defects - How to Fix Lack of Fusion QuicklyFörsta årliga utdelningen av "The Ownershift Prize"
9/5/2024
Nytt sortiment radarnivågivare YstaMaskiners nyhet för ökad klippkapacitetISCAR´s LOGIQ3CHAM-familj utökas 1KOMMA5° öppnar nordiskt showroomAntar gemensamt rollen som Newsecs VD
9/4/2024
Soft Touch AB i ett unikt samarbeteJordfelsbrytare Typ B 125APrecisionsmätning i mobila applikationerSå blev chiplets ny stand­ard i halvledarindustrin Söderberg & Haak välkomnar Terex Ecotecs
9/3/2024
EMC-Förskruvning i rostfritt stålUndvik fukt med SMC:s nya kondensdetektorArrangerar årets automationshändelseNy wifi-brygga till Yales Marknadstrenden för rostfritt stål