LATEST NEWS

- News from the industry

RobotCenter Laxå AB säljer ny station

Till Skyllberg Industri
RobotCenter Laxå AB säljer en ny ABB svetsrobotstation till Skyllberg Industri AB.

Vi har under många år haft ett mycket gott samarbete med Skyllberg Industri och våra tekniker är väl förtrogna med bolagets maskinpark och produkter säger Krister Nordlund, VD RobotCenter Laxå AB.

Det är därför extra roligt att vi nu fått förtroendet att leverera en ny anpassade svetsrobot till dem, fortsätter Krister.

Utrustningen består bl a av en ABB robot på åkbana och till detta två stycken justerbara lägeställare. Till detta svetustrustning från Fronius, rökutsug, säkerhetsutrustning m.m. Anläggningen överlämnas nyckelfärdig med program för kundens produkter.

Skyllberg Industri ingår i Skyllbergs Bruks AB som har en järnhanteringstradition som går tillbaka till 1300-talet. Företaget har ägts av tre familjer sedan 1646 och består av fem dotterbolag: Skyllberg Elnät, Skyllberg Elhandel, Skyllberg Industri, Nils Ahlgren och Degerfors Förzinkning.

Vi har haft serviceavtal med RobotCenter Laxå i många år så vi känner att vi valt en trovärdig och mycket kompetent leverantör säger Ivan Svensson, VD och koncernchef. Det känns också skönt att veta att de är snabbt på plats och känner vår personal och produktion väl om något händer där vi behöver omgående support.

Under sommarmånaderna har det varit full aktivitet i hos RobotCenter Laxå där bl a den nya svetsroboten till Ljungby Maskin installerats. RobotCenter Laxå säljer Svetsrobotstation - industritorget.se

Just nu står en ny anläggning redo för export i verkstaden. Det är en station innehållande en ABB robot IRB2600 och en lägeställare K600. Den skeppas ut inom kort säger Krister.

Exporten har glädjande nog fortsatt att växa under 2024 säger Per-Ulrik Wier, ordförande RobotCenter Laxå så hösten kommer med all sannolikhet att bli mycket spännande.

RobotCenter Laxå erbjuder dessutom akutservice, årliga servicepaket, omflyttningar, utbildningar och robotsupport. Vi har mycket utbytesdelar på hyllan samt genomför reparationer av kretskort mm. När det gäller fabriksnya stationer så är RobotCenter Laxå certifierad partner till ABB och offererar, säljer och levererar ABB:s hela utbud av robotar, åkbanor och lägeställare.

Som alltid så finns det ett utbud av begagnade svetsrobotar, åkbanor, svetsutrustningar från Fronius inne till försäljning. Vi har dessutom ett förmånligt avtalspaket för alla våra kunder som ger dem ca 15 % rabatt på våra ordinarie timkostnader avslutar Krister.

Krister Nordlund
RobotCenter Laxå AB / VD/CEO
Contact information

Robotcenter Laxå AB

Mailing address
Storängs­vägen 1
69530 Laxå
Visiting address
Storängs­vägen 1
69530 Laxå
Region
Laxå
Örebro county
Sweden
Organization id:
556699-7093
Founded: 2006
Employees: 8
English description is missing, swedish description below.

Robotcenter Laxå erbjuder:
Nya och begagnade svetsrobotar och robotlösningar.
Svetsutrustningar och reservdelar från Fronius, ESAB, Dinse, Binzel, ABB.
Reparationer av kretskort, motorer och elektronik till robotstyrsystem.
Ombyggnationer, säkerhetssystem, flytt, installationer.
Reservdelar, slitdelar, årlig service, akutservice.
Utbildningar
Som partner till ABB kan vi erbjuda hela deras program av robotar, lägeställare, åkbanor, processutrustningar m.m.
I många fall där man först inte tror att en automatisering är lönsam kan en begagnad robot göra underverk i kalkylen.
Ett första steg in i en robotiserad värld behöver inte kosta mer än några hundra tusen kronor.

Related keywords

Welding robots

Contacts

Krister Nordlund
0734-000 812
Ante Lassuri
070-5659 172

LATEST NEWS

- News from the industry
9/9/2024
Red Hat Enterprise Linux AI nu tillgänglig Felaktig konfiguration innebär riskHär får du köra berusad full(t) lagligt
9/6/2024
ISCAR QUICK-D-MILL Tillsammans på ProcessTeknik!Fördelarna med design Weld Defects - How to Fix Lack of Fusion QuicklyFörsta årliga utdelningen av "The Ownershift Prize"
9/5/2024
Nytt sortiment radarnivågivare YstaMaskiners nyhet för ökad klippkapacitetISCAR´s LOGIQ3CHAM-familj utökas 1KOMMA5° öppnar nordiskt showroomAntar gemensamt rollen som Newsecs VD
9/4/2024
Soft Touch AB i ett unikt samarbeteJordfelsbrytare Typ B 125APrecisionsmätning i mobila applikationerSå blev chiplets ny stand­ard i halvledarindustrin Söderberg & Haak välkomnar Terex Ecotecs
9/3/2024
EMC-Förskruvning i rostfritt stålUndvik fukt med SMC:s nya kondensdetektorArrangerar årets automationshändelseNy wifi-brygga till Yales Marknadstrenden för rostfritt stål