LATEST NEWS

- News from the industry

Skydd för träbearbetningsmaskiner

Säkerhet och effektivitet i fokus
Träsvarvskydd, skydd till klyvsåg, sugkåpa ISV-120, skydd till plan- och rikthyvlar samt bandsågskydd är viktiga för att säkerställa skydd och effektivitet vid träbearbetning. Rätt skydd minskar olycksrisken och förbättrar arbetsmiljön, vilket är avgörande inom träbearbetningsindustrin. Investeringen i skydd är en investering i säkerhet och framgång.

Träsvarvskydd


Träsvarvskydden är utformade för att passa de flesta träbearbetningsmaskiner på marknaden. Dessa skyddskåpor är ställbara även i sidled, vilket gör det möjligt att svarva skålar och tallrikar utan hinder. De är utformade för att tillåta användningen av planslipskivor och andra verktyg som är monterade på spindeln. Skyddskåpans vertikala rörelse kan enkelt justeras och låsas i önskad höjd med hjälp av en gasfjäder.

Skydd till klyvsåg


Skyddet till klyvsåg är utformat för att skydda den del av sågklingan som befinner sig ovanför bordet. Höjdinställningsmekanismen kan enkelt justeras med en hand och höjden kan steglöst låsas efter önskat avstånd från bordet. Detta skydd minskar risken för skador och olyckor vid användning av klyvsågar.

Sugkåpa ISV-120


Sugkåpan ISV-120 är utformad för att minska spridningen av trädamm i arbetslokalen. Genom att effektivt suga upp dammet minskar den risken för inandning och förbättrar arbetsmiljön. Den är särskilt användbar vid bearbetning av trä där dammbildning är vanligt förekommande.

Skydd till plan- och rikthyvlar


Skydden till plan- och rikthyvlar är mycket användarvänliga och minskar risken för olyckor avsevärt. Dessa skydd är utformade för att skydda operatören och förhindra oavsiktlig kontakt med rörliga delar. Genom att använda rätt skydd minskar risken för skador och ökar effektiviteten i arbetsprocessen.

Bandsågskydd


Bandsågskyddet är utformat för att skydda den synliga delen av sågbladet vid stödrullarna. Detta skydd minskar risken för kontakt med det rörliga sågbladet och minimerar därigenom risken för skador och olyckor.

Slutsats


Skydd för träbearbetningsmaskiner är av stor betydelse för att upprätthålla säkerheten och effektiviteten inom träbearbetningsindustrin. Genom att använda rätt skydd minskar risken för olyckor och skador, samtidigt som produktiviteten och arbetsmiljön förbättras. Det är viktigt att välja skydd som passar specifika maskiner och arbetsuppgifter för att säkerställa bästa möjliga resultat. Investeringen i skydd för träbearbetningsmaskiner är en investering i både säkerhet och framgång.
Contact information
Mailing address
Järnvägs­gatan 83
56532 Mullsjö
Visiting address
Paljekuja 4
42701 Keuruu
Region
Mullsjö
Jönköpings county
Sweden
Organization id:
FI17128748
Founded: 2001
Employees: 17
Welcome to FinnSafety!

FinnSafety is the leading manufacturer of machine protection equipment in northern Europe.

We have more than 40 years of experience in the manufacture of protective equipment. Our services include consulting, mapping, dimensioning, installation, maintenance and spare parts. We also provide risk assessments for machinery and equipment, safety surveys and personal protective equipment.

We prepare room, machine and equipment-specific risk and risk assessments for work surfaces. From the safety survey, the customer receives a risk and risk assessment report, which deals with and assesses the identified risks and hazards per plant, machine and unit, and presents proposals for measures to eliminate and reduce the risks and hazards.

You are very welcome to contact us!

The company's services/products

Products: Machine protection/ Machine safety

Contacts

Roger Abrahamsson
073-027 99 60

LATEST NEWS

- News from the industry
8/29/2024
EXO-T-22 från HiltiPFAS-fria smörjmedelNy teknik revolutionerar jordbruksbranschenNexer tilldelas fyrfaldigt ramavtalTrejons maskinkatalog för 2025 är här!
8/28/2024
Effektiv och stilren trapphusbelysningYale Linus L2En nödvändighet för proffs och hemmafixarenFrån idé till verklighetEn nödvändighet för dina grävskopor
8/27/2024
Prove Equipotential Bonding Flexibelt val för modern tillverkningEffektiva plasmaskärmaskinerNödvändiga för effektiva hydrauliska systemFörbättrad inomhusluft med Filtex
8/26/2024
Lindh Automation Celebrates 35 yearsFörsta Cometto i SverigeBilligaste hemförsäkringenEfterlängtad premiär hos SweconSveriges Industriella Arv
8/23/2024
PROFIBUS diagnostic tool "PB-Q One" Effektiva elverk och belysningsmasterFejkad podcast bakom nätfiskekampanjIfö Electric fyller 90 årSäkrar fossilfri uppvärmning