LATEST NEWS

- News from the industry

TSG Formsprutning

En innovativ lösning för plastkomponenter
lösning för plastkomponenter
TSG (Thermoplastic Foam Injection Moulding) formsprutning är en avancerad teknik inom plastindustrin som erbjuder unika fördelar och möjligheter. Med fokus på att skapa starka, lätta och komplexa komponenter har TSG blivit ett viktigt verktyg för tillverkare. Euroform, med sin expertis inom olika formsprutningstekniker, erbjuder omfattande lösningar för företag som söker precision och kvalitet.

Vad är formsprutning?


Formsprutning är en tillverkningsprocess där smält plast sprutas in i en form för att skapa en specifik komponent. Denna metod används ofta för att producera stora volymer av identiska delar med hög precision och detaljrikedom.

Vad kännetecknar TSG formsprutning?


TSG formsprutning kännetecknas av användningen av ett jäsmedel som blandas med plastgranulatet innan det sprutas in i formen. Denna blandning expanderar för att fylla formen, vilket resulterar i en komponent med en skumliknande inre struktur och en slät yta. Tekniken möjliggör produktion av komponenter med varierande väggtjocklekar utan att skapa defekter så som sjunkmärken. TSG erbjuder även fördelar med lägre tonnage, lägre vikt, hög mekanisk styrka och större designfrihet.

Huvudsakliga applikationer


TSG formsprutning används inom flera industrier för att producera komponenter som kräver hög styrka och låg vikt. Några exempel inkluderar:

Fordonsindustrin: Produktion av lätta och starka delar för att minska fordonets vikt och därmed bränsleförbrukningen.
Medicin: Tillverkning av robusta höljen för medicinsk utrustning som behöver hållbarhet och precisionskomponenter.
Konsumentprodukter: Komplexa och estetiskt tilltalande komponenter för elektroniska apparater och hushållsartiklar.

I vilka lägen är det inte den rätta tekniken?


Trots sina många fördelar är TSG formsprutning inte alltid den optimala lösningen. Vid produktion av mycket tunna delar eller komponenter som kräver extremt höga produktionshastigheter kan andra formsprutningstekniker vara mer lämpliga. Dessutom kan behovet av efterbehandling som målning vara en faktor att överväga.

Euroform


Euroform erbjuder expertis inom TSG formsprutning och många andra formsprutningstekniker. För rådgivning och hjälp med att välja den bästa tekniken för ditt projekt, kontakta Euroform. Deras erfarna team står redo att hjälpa till med alla aspekter av din produktion, från design till färdig produkt. Besök deras hemsida för mer information och för att komma i kontakt med deras specialister.
Contact information
Mailing address
Box 397
57324 Tranås
Visiting address
Verkstads­gatan 9-10
57324 Tranås
Region
Tranås
Jönköpings county
Sweden
Organization id:
556289-1308
Founded: 1968
Employees: 200
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till AB Euroform!

Vi har vid våra två produktionsenheter en mycket modern maskinpark med hög automatiseringsgrad för rationell tillverkning.

Förutom konventionell formsprutning av plastkomponenter är kännetecknet för företaget hög tekniknivå med pionjärer inom nya tekniker som TSG-formsprutning, Gas-Injection och fler- materialformsprutning.

För efterbearbetning/vidareförädling av komponenterna finns moderna anläggningar med bl.a. lackering, svetsning, dekorering, metallingjutning m.m.

Välkommen att kontakta oss!

Certifications

ISO 14001:2004 – ISO 9001:2000 – ISO/TS 16949:2002

Contacts

Joakim Bergstrom
-

LATEST NEWS

- News from the industry
9/12/2024
Myter som hindrar virtuell maskinmigreringNSK når genombrottDell Technologies och Red Hat samarbetar Progress presenterar Progress Semaphore
9/11/2024
Plastkapslingar XXL för stora idéer!Möt oss i PiteåMirka lanserar batteri­driven bandslipmaskinEffektivare märkningsprocess Automatiserad logistik
9/10/2024
Välkommen till SvetslärarmötetGibbsCAM 2025 är här!Få en inblick i vår värld!Bilprovningen säkrar kundnöjdhetenIT-Total storsatsar på Informationssäkerhet
9/9/2024
Vibrerar din pump? Safe Control blir en del av GBA GroupInviger utbyggnad av fabriken i ArvikaLicenssvets – det är det och så fungerar det!Eaton lanserar 5P Gen 2 UPS
9/6/2024
ISCAR QUICK-D-MILL Tillsammans på ProcessTeknik!Fördelarna med design Weld Defects - How to Fix Lack of Fusion QuicklyFörsta årliga utdelningen av "The Ownershift Prize"