LATEST NEWS

- News from the industry

Undvik fukt med SMC:s nya kondensdetektor

PSH för en kostnadseffektiv övervakning
SMC introducerar kondensdetektorn, PSH för en kostnadseffektiv övervakning av luftfuktighet och temperatur i pneumatiska system. Genom att hjälpa till att förhindra kondensation, säkerställer PSH högkvalitativ tryckluft och säkrar funktionen samt minskar underhållet i en mängd olika applikationer, såsom exempelvis verktygsmaskiner, laserhuvuden och utrustning för livsmedelsförpackningar.

SMC:s nya kondensdetektor kombinerar sensor och display i en kompakt enhet för övervakning av temperatur och luftfuktighet i tryckluften, vilket synliggör potentiella kondensationsproblem i tid och möjliggör förebyggande åtgärder. Det kombinerade utförandet sparar plats i applikationen och minskar antalet komponenter som ska hanteras och installeras. PSH kan anslutas direkt till SMC:s membrantork samt övrig utrustning för luftbehandling och är ett effektivt hjälpmedel för att upprätthålla torr tryckluft.

PSH-serien är kompatibel med IO-Link och utformad för enkel kommunikation med fjärrövervakning av temperatur (0 till 50ºC) och luftfuktighet (0 till 100%). Data kommuniceras via digital utgång (PNP/NPN), analog utgång (spänning) och IO-Link. Temperatur och luftfuktighet avläses dessutom enkelt på plats via den tvådelade skärmen som kan rotera 360° för maximal läsbarhet.

”För ingenjörer och tekniker som vill undvika de problem som kondensation medför, såsom produktionsstopp och byte av systemkritiska komponenter, tex ventiler och cylindrar, erbjuder SMC:s nya PSH-serie en verkligt bra lösning.” säger Magnus Karlström, produktchef på SMC.
Contact information
Mailing address
Ekhags­vägen 29-31
14171 Segeltorp
Visiting address
Ekhags­vägen 29-31
SE-14171 Segeltorp
Region
Huddinge
Stockholms county
Sweden
Organization id:
556276-4034
Founded: 1986
Employees: 117
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till SMC Automation AB!

SMC utvecklar produkter och lösningar inom industriell automation och är världens största tillverkare av pneumatiska komponenter. Företaget omsätter ca 60 miljarder kronor och har 23 000 anställda globalt. I Sverige finns SMC etablerade sedan 1986 med huvudkontor i Huddinge och regionkontor i Göteborg, Lund, Borlänge och Växjö samt en mängd återförsäljare över hela i landet.

Kvalitet i allt vi gör

Vi är en pålitlig global marknadsledare med hållbarhet i fokus - både i egen tillverkning och i produkt. Tillsammans med våra kunder vill vi kontinuerligt förbättra och produktutveckla för en långsiktigt hållbar och konkurrenskraftig tillverkning. Vi investerar mycket i F&U och det ger produkter som är lättare, nättare och drar mindre energi.

Våra värdeord - Stolthet, Engagemang, Professionalism, Hänsyn & Mod

Välkommen att kontakta oss!

Contacts

SMC Kundinformation
08-603 12 40
Joakim Kalcidis
Digital communicator
08-603 12 77
Martin Hanson
Marketing Manager
0708602017

Videos

SMC:s Produktöversikt 7.0

LATEST NEWS

- News from the industry
9/9/2024
Red Hat Enterprise Linux AI nu tillgänglig Felaktig konfiguration innebär riskHär får du köra berusad full(t) lagligt
9/6/2024
ISCAR QUICK-D-MILL Tillsammans på ProcessTeknik!Fördelarna med design Weld Defects - How to Fix Lack of Fusion QuicklyFörsta årliga utdelningen av "The Ownershift Prize"
9/5/2024
Nytt sortiment radarnivågivare YstaMaskiners nyhet för ökad klippkapacitetISCAR´s LOGIQ3CHAM-familj utökas 1KOMMA5° öppnar nordiskt showroomAntar gemensamt rollen som Newsecs VD
9/4/2024
Soft Touch AB i ett unikt samarbeteJordfelsbrytare Typ B 125APrecisionsmätning i mobila applikationerSå blev chiplets ny stand­ard i halvledarindustrin Söderberg & Haak välkomnar Terex Ecotecs
9/3/2024
EMC-Förskruvning i rostfritt stålArrangerar årets automationshändelseNy wifi-brygga till Yales Marknadstrenden för rostfritt stålSkräddarsy din egen spolknapp